Gesponsorde links

Gratis muziek downloaden

MP3 muziek op je iPhone / iPod

muziek op iPhone

muziek op iPhone

MP3 muziekbestanden op je iPhone of iPod, dat lijkt lastig maar dat is het niet. In de eerste plaats kun je natuurlijk betaalde muziek op je iPhone zetten door via iTunes muziek te kopen en deze via dat download programma te synchroniseren met je iPhone of iPod. Doordat Apple graag ziet dat je betaald voor je mp3 bestanden is het proces van mp3 naar iPhone of iPod erg eenvoudig.

Het iTunes programma is erg gebruikersvriendelijk en nadat je je (prepaid) creditcard informatie hebt opgegeven is de mp3 muziekĀ  snel gedownload. Daarnaast biedt de muziek collectie van iTunes / Apple enorm veel nummers in hoge kwaliteit. Nadeel is uiteraard de hoge prijs van muziek vergeleken met muziek via streaming services als spotnet.

Gratis muziek op iPhone en iPad

Gratis muziek op je iPhone/iPad is iets minder eenvoudig. Omdat Apple met een eigen bestandssysteem werkt kun je niet via de Windows verkenner naar je iPhone of iPod surfen om je mp3 bestanden neer te zetten die je hebt gedownload. In plaats daarvan moet je, net zoals bij betaalde mp3’s op je iPhone, het iTunes programma gebruiken. Nu is Apple zo slim geweest om de iTunes software zo in te stellen dat het lastig lijkt om gratis mp3 bestanden naar je mobiel te verplaatsen. Gelukkig valt het wel mee met die moeilijkheid.

Zodra je je iPhone of iPod hebt ingeplugd aan je computer start als het goed is iTunes automatisch op. Open in de Windows verkenner de map met daarin de mp3 muziek bestanden die je wilt beluisteren op je iPhone. Selecteer met de muis alle bestanden die je wilt kopieren naar je iPod (of gebruik CTRL+A). Sleep vervolgens de bestanden naar het iTunes programma. In de linkerbalk van iTunes zie je als het goed is je net ingeplugde iPhone of iPod staan. Laat de geselecteerde bestanden los terwijl je met je muis boven de naam van je iPod in het iTunes programma staat. Als je de mp3 bestanden loslaat zul je zien dat iTunes alle muziek die je hebt geselecteerd naar je iPod overzet.

Heb je zelf tips en trucs over het gebruik van je iPhone of iPod om gratis muziek te downloaden en te luisteren dan hoor ik dat graag. Ook als je problemen ondervindt met deze werkwijze hoor ik dat trouwens graag. Mocht je liever geen iTunes gebruiken om muziek naar je iPhone of iPad over te zetten dan kun je natuurlijk ook lezen hoe je muziek overzet naar je iPod zonder iTunes. Daar lees je hoe je met de Mediamonkey software snel een eenvoudig muziek op je apple muziekspeler zet.