Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden met torrents

Bittorrent is een bekende term voor veel mensen die gratis muziek bestanden willen downloaden van internet. Voordat je echter leest hoe je met behulp van Bittorrent mp3 muziek downloadt van het internet eerst meer informatie over de werking van het Bittorrent protocol. Daarna lees je op deze pagina hoe je muziek kunt downloaden met Bittorrent.

Bittorrent is geen download programma. Het is de naam van een peer 2 peer protocol dat het mogelijk maakt gratis muziek te downloaden. Als je de handleiding over downloaden met Limewire hebt gelezen dan weet je dat dat programma werkt via het Gnutella p2p netwerk. Een ander p2p netwerk is dus het Bittorrent netwerk dat ontwikkeld werd door Bram Cohen.

gratis-muziek-downloaden-bittorrent

Bittorrent

Downloaden via anderen

Bittorrent is het Engelse woord voor ‘stortvloed’ en dat is ook hoe Bittorrent eigenlijk werkt. Via een decentraal platform wordt een willekeurige muziek mp3 of ander bestand via een heleboel computers verspreid naar iedereen die dat bestand wil hebben. Het decentrale uitwisselen van media bestanden werkt via een zogenaamd torrent bestand. Zodra je een torrent bestand gebruikt om gratis muziek te gaan downloaden werk je zelf ook mee aan het verspreiden ervan.

De goede lezer weet natuurlijk al dat dat de essentie is van het downloaden via p2p netwerken. In het begin gaat het downloaden nog langzaam, maar ben je bijna klaar met je muziek download dan gaat het muziek downloaden steeds sneller. Kenmerk van het downloaden met Bittorrent is het principe dat dit p2p systeem vooral goed werkt voor het downloaden van grote muziek bestanden. Dit betekent dat je vooral volledige albums het beste download met Bittorrent. Losse liedjes kun je ook downloaden met Bittorrent maar dat werkt minder handig.

Legaal gratis muziek downloaden met Bittorrent

Bittorrent wordt zowel voor legaal als illegaal downloaden gebruikt. Legale toepassingen van het systeem zijn onder andere het verspreiden van open-source software zoals Linux distributies. Daarnaast wordt bittorrent veel gebruikt om muziek en film bestanden te verspreiden. Dit is in sommige gevallen illegaal maar het is natuurlijk niet verboden om muziek in mp3 formaat waarop je zelf de rechten hebt te downloaden via Bittorrent.

Om te muziek downloaden met Bittorrent moet je allereerst een torrent bestand vinden met daarin de gegevens over de muziek die je wilt downloaden. Torrent bestanden kun je prima zoeken met bijvoorbeeld Google. Heb je eenmaal een Bittorrent bestand dan is het belangrijk om deze met behulp van een programma te gaan inlezen en vervolgens te downloaden. Muziek downloaden met Bittorrent is niet moeilijk, het vinden van goede torrent-bestanden is dat echter wel. Zorg voor een goede omschrijving van de muziek die je wil downloaden en combineer deze in Google met een term als Torrent of Magnet.

Muziek downloaden met uTorrent

gratis-muziek-downloaden-utorrent

uTorrent

Een van de programma’s waarmee je mp3 muziek bestanden kunt downloaden is uTorrent. uTorrent valt vooral op door de eenvoud, het gebruiksgemak en de snelheid waarmee het programma werkt. Vandaag de dag is uTorrent de beste keus om mp3’s te downloaden via het Bittorrent p2p netwerk. Nadat je uTorrent hebt gedownload volgt een eenvoudig installatie waarmee je het programma op je computer installeert. Geef wel even aan waar precies op je computer de tijdelijke bestanden en de complete bestanden opgeslagen kunnen worden.

Nadat je uTorrent heb geïnstalleerd is het nu zaak om Torrent bestanden te vinden je kunt inladen om zo je gratis muziek te downloaden. Veel Torrents vind je via Google. Gebruik hiervoor de naam van de artiest, de album of het mp3 bestand wat je zoekt in combinatie met het woord torrent. Zoals je hierboven al kon lezen is muziek downloaden met Bittorrent een fluitje van een cent, zolang je maar zorgt voor een goed Torrent-bestand met daarin de correctie informatie voor het downloaden van een volledig album.

Let wel goed op dat je geen virus of spyware download. Je kunt dit zien aan de extensie van het torrent bestand. Alle bestanden die eindigen op .Torrent zijn in de meeste gevallen virus en spyware vrij. Download je een Bittorrent bestand dat eindigt op .exe, .bat of .com gooi dat dan meteen weg nadat je het hebt gedownload. Dit soort bestanden bevatten meestal spyware of virussen. Wees zorgvuldig in het kiezen welke Bittorrent bestanden je downloadt, je wilt geen virus op computer dankzij het downloaden van gratis muziek.

Als je het torrent bestand hebt gevonden voor de mp3 of andere media die je wilt downloaden dan is het nu zaak om bestand in te laden in uTorrent. Dit doe je eenvoudig door het bestand naar het uTorrent scherm te slepen. Het programma snapt dan zelf dat je het bestand dat je hebt aangedragen graag wilt downloaden. Zodra uTorrent het torrent bestand heeft ingelezen begint het downloaden van de muziek die jij graag wil luisteren. Tegelijkertijd met de download van de muziek begin je ook met het verspreiden van dit zelfde mp3 bestand. En dat laatste is dus illegaal als je niet de rechten bezit op dit mp3 muziek bestand.