Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Hoe werkt Spotnet?

Het logo van Spotnet

Het logo van Spotnet

Wat is Spotnet en hoe werkt het?‘ is een van de meest gestelde vragen op internet. Dat komt natuurlijk downloaden met torrent-betstanden of magnet-links steeds lastiger wordt: de sites waar je deze kunt vinden gaan steeds vaker op zwart.

Ook het downloadverbod in combinatie met het p2p principe van Bittorrent zorgt ervoor dat mensen op zoek gaan naar goede alternatieven. Downloaden met Bittorrent is niet anoniem.

Spotnet is een van de programma’s waarmee je van Usenet gratis muziek kunt downloaden. Met Spotnet kun je anoniem gratis muziek downloaden met grote snelheid: de bottleneck van een Usenet download is vaak de maximale snelheid van je internet verbinding.

Op deze pagina lees je hoe Spotnet precies werkt, waar je het voor kunt gebruiken, welke (on)mogelijkheden Spotnet biedt en natuurlijk waar je Spotnet kunt downloaden. Kortom op de vraag ‘Hoe werkt Spotnet’ lees je op deze pagina alles.

Muziek downloaden met Spotnet?

Wil je weten hoe Spotnet werkt voor het downloaden van muziek? Dan lees je op de pagina muziek downloaden met Spotnet precies hoe je Spotnet kunt gebruiken voor het downloaden van muziek, wil je meer lezen over muziek downloaden van nieuwsgroepen en Usenet in het algemeen? Dan is de pagina over downloaden met NZB bestanden hier te vinden.

hoe-werkt-spotnet

Hoe werkt Spotnet?

Over een ding is in ieder geval geen onduidelijkheid: Spotnet werkt snel en veilig om muziek, films en andere media te downloaden.

Voor het gebruik van Spotnet heb je slechts twee dingen nodig.:

  1. Ten eerste een usenet (nieuwsgroepen) abonnement bij een betaalde provider en daarnaast het programma ‘Spotnet’. Spotnet download je op de website van de makers via de volgende url. Je download daar de nieuwste versie van Spotnet.
  2. Na downloaden van Spotnet moet je het programma installeren op de voor Windows gebruikelijke manier. Na het installeren van Spotnet moet je het programma instellen. Hiervoor heb je de login gegevens nodig van een nieuwsgroepen provider.
    In veel gevallen zit er bij je internet abonnement een gratis nieuwsgroep toegang. Met deze gratis toegang kun je Spots tot twee dagen terug downloaden. Wil je oudere Spots downloaden dan zul je moeten overstappen op een betaald usenet abonnement.

Spotnet werkt op basis van SABnzbD

Spotnet werkt, net zoals SABnzbD, Newsleecher en andere usenet downloadprogramma’s via NZB bestanden. In feite is Spotnet zelfs een ligt aangepaste versie van SABnzbD, de basis van Spotnet is namelijk dat programma. Het enige verschil is dat je met Spotnet de NZB bestanden niet zelf hoeft te uploaden in het programma.

Spotnet werkt namelijk met een handig principe waardoor het de NZB bestanden in eigen beheer zelf host op een nieuwsgroep. Hiermee wordt dus de stap van het zoeken en uploaden van een NZB bestand overgeslagen.

Hoe werkt Spotnet nu precies? Dat is makkelijk uit te leggen als je de principes van het downloaden met NZb bestanden kent. In een NZB bestand is namelijk vastgelegd op welke plekken in een nieuwsgroep je muziek (en andere bestanden) kunt downloaden.

Deze NZB bestanden worden automatisch door Spotnet ingelezen en gedownload. Door de gemakkelijke interface van Spotnet is het downloaden met dit programma erg gemakkelijk. Maar zoals je al las werkt Spotnet op basis van het SABnzbD programma

Hoe komt het dat je met Spotnet niet alles kunt downloaden

Hoe komt het nu dat je maar tot twee dagen terug kunt downloaden? Dit komt omdat een nieuwsgroep steeds nieuwe informatie krijgt toegespeeld door gebruikers. Hierdoor worden oudere downloads weggedrukt ten koste van de nieuwe uploads. Omdat een gratis usenet provider niet teveel gegevens wil opslaan houden die ongeveer 2 dagen lang de uploads op hun servers. Betaalde nieuwsgroepen providers zorgen voor een langere tijd dat uploads beschikbaar blijven.

Wil je meer weten over hoe Spotnet werkt? Dan is het verstandig om de site van de ontwikkelaar van Spotnet te bekijken. Hier lees je precies hoe Spotnet werkt en welke zaken niet mogelijk zijn met Spotnet. Zo is het onmogelijk om Spots te downloaden die je nieuwsgroepen provider niet beschikbaar heeft. Ook is het niet mogelijk om via Spotnet alvast muziek te luisteren terwijl je download. Omdat de meeste bestanden die je via Spotnet download niet compleet zijn totdat de download helemaal compleet is werkt dit niet.