Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Wat is Bittorrent?

Wat is Bittorrent

Bittorrent muziek downloaden

Bittorrent

Bittorrent is een term die je vaak tegenkomt in relatie tot het gratis downloaden van muziek en films. Het woord Bittorrent is afkomstig van de Engelse term torrent. Dit betekent stortvloed, en dat woord zegt eigenlijk alles over de manier waarop je met Bittorrent kunt downloaden. Je krijgt namelijk als je download via Bittorrent en stortvloed van kleine pakketjes data op je computer die, als de download compleet is, door een programma tot een muziek of filmbestand worden gemaakt.

Bittorrent is een peer-to-peer (p2p) download systeem. Het maakt gebruik van een centrale locatie die het uploaden en downloaden aanstuurt. Deze centrale locatie wordt in Bittorrent taal de ’tracker’ genoemd. Deze tracker levert zelf geen mp3 of film bestanden maar is alleen bezig met het in de gaten houden van de gegevens die geüpload en gedownload worden.

Het eigenlijke downloaden gebeurt decentraal. Dit downloaden bestaat puur uit het aanbieden en downloaden van mp3 en muziek bestanden tussen iedereen die op een bepaald moment meewerkt aan het up- danwel downloaden. Deze gebruikersgroep wordt ook wel een torrent genoemd.

Bittorrent is naast een p2p protocol ook de naam van een downloadprogramma dat gebruikt kan worden om te downloaden via het systeem. Deze software wordt gemaakt door Bram Cohen. Deze ontwikkelaars is ook verantwoordelijk voor het eigenlijke ontwerp van het Bittorrent protocol.

Meer over de bittorrent tracker

Bittorrent downloads verlopen altijd via een tracker. Verbinding met deze tracker krijg je zodra je een torrent bestand opent met een Bittorrent client als uTorrent of Bitcomet. In een torrent bestand vind het programma dat je gebruikt alle informatie om aan het downloaden te slaan. Zo staat er in hoe groot de bestanden zijn en ook wordt de precieze locatie van de tracker aangegeven. De tracker houdt ook bij wie er van de downloaders nog bezig is met downloaden en wie er al een compleet bestand binnen heeft. Mensen die de download al compleet binnen hebben worden seeders genoemd, terwijl mensen die nog aan het downloaden leechers worden genoemd.

Een belangrijk verschil is dat tussen privé en publieke trackers. Privé trackers zijn over het algemeen sneller en je vindt op deze prive trackers minder spam en virussen. Nadeel van het download via een privé tracker is dat je een gebruikers account nodig hebt. Mensen die een privé tracker gebruiken om te downloaden vanaf het bittorrent systeem nodigen alleen goede kennissen en vrienden uit op hun tracker. Een publieke tracker is voor iedereen toegankelijk maar is, zoals gezegd, gevoeliger voor virussen en spam.

Hoe werkt downloaden vanaf Bittorent

downloaden-met-bittorrent

Bittorren interface

Zodra je een download via Bittorent start begint het systeem elk deeltje dat hij binnenkrijgt gelijk te uploaden naar andere mensen die dezelfde muziek of mp3 willen downloaden. Vandaar ook de constatering dat Bittorrent een p2p systeem is. Zodra je upload is gestart ben je een peer in het bittorent netwerk.

De tracker zorgt ervoor dat je in contact komt met mensen die de mp3 of film al completer hebben dan jij. Doordat je vanaf verschillende peers download is de snelheid van je download via Bittorrent een optelsom van de upload snelheid van alle peers waar jij van downloadt.

Dit betekent dat downloaden vanaf bittorrent over het algemeen lekker snel gaat. Om te zorgen dat je download erg traag gaat omdat je verbinding dichtslipt met je upload is het verstand om je eigen upload op 80% van de capaciteit van je internet verbinding te zetten. Ook kun je in alle downloadprogramma’s aangeven voor hoeveel gebruikers je je eigen upload beschikbaar wilt stellen.

Op de harddisk van je computer maakt het bittorrent downloadprogramma plaats voor het hele muziek, mp3 of filmbestand dat je wilt downloaden. Gaandeweg de download worden steeds ontbrekende stukjes ingevuld in blokken van 128 kb tot 4mb. Is je download compleet dan wordt het in de bittorrent gemeenschap erg gewaardeerd als je je download gedurende een aantal uur blijft aanleveren (uploaden). Dit zorgt ervoor dat het bestand blijft bestaan in het Bittorrent systeem.

Wil je meer leren over het downloaden met Bittorrent bekijk dan eens de handleidingen downloaden met Bittorrent op deze site.

Bittorrent nieuws

Muziek downloaden met Bittorrent steeds risicovoller

Gratis muziek downloaden via downloadprogramma’s op basis van Bittorrent wordt steeds risicovoller. Stichting Brein gaat namelijk speciale opsporingssoftware gebruiken. Deze software zal mensen die veel up- en downloaden via Bittorrent actief gaan opsporen.

Sporadisch downloaden?

Volgens Tim Kuik loopt iedereen die sporadisch muziek download via Bittorrent geen risico. Wat ‘sporadisch binnen...lees verder...


Downloaden via Bittorrent websites alleen met waarschuwings-pop-up

Internet-gebruikers die illegaal muziek downloaden via een website met torrent-bestanden of een willekeurige andere website met illegale downloads moet via een pop-up gewaarschuwd worden. In deze pop-up zouden downloaders gewezen moeten worden op het feit dat ze illegaal bezig zijn. Films, tv-series of muziek downloaden uit illegale bronnen is namelijk...lees verder...


Google-update zorgt voor minder links naar download websites

Torrents sites worden lager geplaatst in Google.

Google ligt de laatste maanden onder vuur vanwege de weinig proactieve houding ten aanzien van piraterij. Het zoekbedrijf zou mensen die gratis muziek willen downloaden veel minder snel moeten doorverwijzen naar een torrent-website bij een zoekopdracht waarin...lees verder...

Muziek downloaders via Bittorren geven meer geld uit aan online muziek

Bittorrent gebruikers kopen meer muziek

Bekende artiesten zoals Moby, Madonna en De La Soul werken voor de promotie van nieuwe muziek al geruime tijd samen met Bittorrent.

Binnen het Bundles project van de ontwikkelaar van het Bittorrent protocol en het populaire Bittorrent...lees verder...


Illegaal liedjes downloaden: 200 euro boete per track

Als je in Duitsland wordt gepakt vanwege het online aanbieden van met copyright belaste muziek dan staat daar sinds deze week een flinke boete tegenover: een rechter in Frankfurt bepaalde dat de artiest wiens muziek illegaal wordt gedeeld 200 euro schadevergoeding per track moet krijgen. Voor een volledig album met...lees verder...


AirDC++ - downloaden via het DC-p2p netwerk

AirDC++

Direct Connect is de naam van een bij veel mensen onbekend protocol om via p2p te downloaden. In tegenstelling tot andere programma’s zoals het bittorrent protocol heb je voor DC downloads geen bestanden nodig. In plaats daarvan moet je jezelf via speciale DC-download-software...lees verder...

Dataverkeer via Bittorrent downloads groeit in Europa

Uit een groot onderzoek Amerikaans onderzoek blijkt dat het aandeel van mensen die via internet games, films en muziek downloaden via Bittorrent het afgelopen kwartaal weer is gestegen. 18% Van het dataverkeer tijdens piekuren wordt verbruikt door applicaties die downloaden via Bittorrent. Het aandeel van Bittorrent-uploads, door...lees verder...


Rusland maakt werk van bestrijden Bittorrent download sites

Rusland is een van de landen waar copyright-wetten nog geen vaste voet aan de grond hebben gekregen. Daar gaat echter verandering in komen. Het Russische ministerie van communicatie gaat namelijk 160 grote bittorrent downloadsites blokkeren. Vooral websites waar gratis muziek, films en software worden aangeboden worden op de...lees verder...


Muziek downloaden met Vuze en Bittorrent

Vuze

Gratis muziek downloaden via bittorrent kan met veel downloadprogramma’s. uTorrent is bijvoorbeeld een bekend programma om via torrent-bestand muziek te downloaden en ook Frostwire is geen onbekende naam.

In het lijstje met Bittorrent downloadprogramma’s op gratismuziekdownload.nl ontbrak tot vandaag het...lees verder...


25% van Nederlands download muziek via Bittorrent

Bittorrent

Uit onderzoek van bittorrent gegevens door onderzoekbsedrijf Musicmetric blijkt dat in 2012 25% van alle Nederlandse huishouden met een internetverbinding gratis muziek hebben gedownload via het bittorrent protocol.

Van alle 6,8 miljoen particuliere internetverbindingen, gemeten naar ip-adres, hebben 1,8...lees verder...


Bittorrent test P2P technologie voor HD Video Streams

Bij de naam Bittorrent denken de meeste mensen waarschijnlijk aan het gratis muziek downloaden via dit populaire p2p protocol. Naast de naam van het protocol voor het downloaden van muziek via internet is Bittorrent ook een bedrijf dat zich richt op het verspreiden van muziek en filmbestanden via online kanalen....lees verder...


Bittorrent wijzigt naam mogelijk naar Gyre

Het bedrijf Bittorrent overweegt om haar naam te wijzigen naar Gyre. Althans, dat is de conclusie die de torrent website Torrentfreak trekt naar aanleiding van een aantal aanwijzingen in een recent build van µTorrent. µTorrent is een populair Bittorrent downloadprogramma voor het gratis downloaden van muziek dat ontwikkeld...lees verder...


Bittorrent downloads afgesloten op Groningse universiteit

Bewoners op de campus van de universiteit Groningen kunnen niet langer muziek downloaden via Bittorrent. Ook andere downloads via het populaire p2p protocol zijn niet langer mogelijk.

De reden achter de Bittorrent blokkade is een voorspelbare: de Universiteit ontvangt met grote regelmaat klachten over copyright schending via het netwerk van Stichting...lees verder...


BREIN jaagt op Pirate Bay verbod

Pirate Bay

Stichting Brein jaagt op XS4all en Ziggo. Deze tweede providers zijn gedaagd om zo doorgifte van de Bittorrent download website Pirate Bay te voorkomen. Geen Bittorrent downloads voor XS4all en Ziggo klanten, dat is waar Brein voor gaat.

Waarom juist deze twee...lees verder...


Depiraatbaai.be: Belgische Bittorrent downloads voortaan via depiraatbaai.be

Torrent

Voor het downloaden van muziek en films via Bittorrent is een zogenaamde torrent bestand nodig. Een van de manieren om aan zo’n torrent bestand te komen is het gebruik van de The Pirate Bay website. Op deze website vind...lees verder...


Bittorrent-client Bitcomet naar versie 1.29

Bitcomet

Downloaden via het Bittorrent protocol is een van de meest populaire manieren van het gratis downloaden. Een groot aantal downloadprogramma’s werkt op basis van dat download protocol en downloaden via Bittorrent is gratis. Een van de programma’s die je kunt...lees verder...


Handleidingen voor mp3 muziek downloaden via Google en uTorrent toegevoegd

Bittorrent

Ook vandaag weer twee nieuwe handleidingen over het downloaden van muziek via internet. Allereerst het downloaden van gratis muziek via Google. De grootste zoekmachine ter wereld heeft namelijk handige functionaliteit waarmee je via het zoekscherm eenvoudig muziek kunt zoeken en...lees verder...