Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden: de beste websites

muziek downloaden gratis op internet

gratis muziek

Er is ontzettend veel mogelijk op internet rondom het downloaden van gratis muziek. Een groot aantal websites biedt gratis muziek downloads aan en een nog veel groter aantal websites maakt het mogelijk om gratis muziek te luisteren via je internet browser of via speciale software.

Vandaag op gratismuziekdownload.nl een aantal tips voor websites waar je echt gratis muziek kunt downloaden. Later deze week volgt dan eenzelfde artikel met daarin de beste websites om muziek te downloaden uit de hitlijsten. Deze websites bieden geen gratis downloads aan, wel is het mogelijk om daar gratis muziek te streamen die nu in de top 40 staat.

Veel van de websites in deze lijst met handige download websites voor gratis muziek zijn al eerder voorbij gekomen op deze website. Om een completer beeld te geven van de mogelijkheden tot het downloaden van rechtenvrije muziek zijn alle websites die in deze categorie voorbijkwamen nu op deze pagina gebundeld. Ben je op zoek naar een website voor het downloaden van gratis muziek? Surf dan naar een van deze websites. Heb je zelf tips rondom websites die rechtenvrije mp3 bestanden aanbieden? Reageer dan onder deze pagina.

Jamendo

jamendo-muziek

Jamendo

Een andere erg populaire website voor het downloaden van gratis muziek is Jamendo. Deze website die zowel streaming muziek als muziek downloads aanbiedt is gevestigd in Luxemburg. Al sinds 2005 timmert het bedrijf succesvol aan de weg. Via de website van Jamendo kun je meer dan 32.000 volledige albums gratis downloaden.

Zowel bekende als beginnende artiesten bieden hun muziek aan via Jamendo. En net zoals bij andere websites die gratis muziek aanbieden is ook op Jamendo het aantal genres ontzettend groot. Van dance muziek tot rap en van country tot ballads, elke denkbare muziek kun je downloaden via Jamendo.

Purevolume
Purevolume is een download website die al geruime tijd bestaat. Sinds 2003 biedt de website gratis muziek downloads aan in allerlei genres. Of je nu top 40 muziek, rap, of dance muziek zoekt, op Purevolume vindt je een groot aantal liedjes in elk van die (en vele andere) genres. Het is dan ook niet voor niets dat Purevolume al veel positieve recensies heeft ontvangen in zowel kranten als op andere websites.

Naast de mogelijkheid tot het downloaden van muziek is het ook mogelijk om op de website informatie over je favoriete band of artiest te vinden. Purevolume biedt artiesten namelijk de mogelijkheid tot het opzetten van een eigen band of artiest pagina. Hierop vind je uiteraard gratis muziek van die band of artiest maar ook andere informatie is terug te vinden op die pagina. Wil je meer informatie over Purevolume of wil je gelijk muziek downloaden via de zeer gemakkelijk te gebruiken website? Je kunt Purevolume via deze link bezoeken.

Soundlift

muziek gratis downloaden soundlift

Soundlift

Soundlift is een relatief nieuwe download website voor gratis muziek. Het bedrijf achter Soundlift richt zich vooral op nieuwe artiesten en startende bands die op zoek naar extra promotie van hun muziek. Je vindt op de website van Soundlift nog geen groot aanbod van gratis liedjes, wel is het een goede bron voor het vinden van nieuwe muziek in jouw favoriete genre. Zeker omdat Soundlift zich richt op startende muzikanten kom je soms erg goede muziek tegen. Website bezoeken? Gebruik deze link.

Free Music Archive
Als laatste tip voor een gratis download website natuurlijk de site van FMA. FMA is een afkorting die staat voor Free Music Archive. De naam zegt het al, alle muziek op deze download website wordt volledig gratis aangeboden. Het aanbod op de FMA website is ontzettend groot, de interface doet echter nogal ouderwets aan. Ben je op zoek naar gratis rap, country, r&b of pop liedjes? Neem dan eens een kijkje op de website van het Free Music Archive.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.