Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden met Jamendo

Jamendo is een grote internationale website waar je gratis muziek kunt downloaden die volledig legaal is. Op de website kun je namelijk alleen maar muziek downloaden die onder de Creative Commons licentie wordt uitgebracht. Dit betekent in de praktijk dat artiesten de muziek gratis aanbieden en dat je deze muziek ook nog eens gratis mag downloaden.

Net zoals de Epitonic website vind je op de startpagina van Jamendo gelijk muziek die je gratis kunt downloaden. Achtereenvolgens staan er de meest populaire liedjes, de meest populaire artiesten en gratis muziek via de ‘radiozenders’ op de startpagina van Jamendo. Muziek uit de eerste twee kolommen kun je gelijk downloaden, de radiozenders zijn alleen geschikt om muziek te beluisteren.

Gratis Muziek Downloaden Jamendo

Jamendo - Muziek Downloaden

Muziek downloaden gaat via de paarse knop die naast een liedje verschijnt zodra je met je muis over de titel heen gaat. Op dezelfde manier kun je ook gelijk muziek luisteren. Druk hiervoor op de paarse knop met het bekende ‘play’ symbool erop. Alle muziek op de website mag je, zoals je al las, gratis downloaden.

De zoekfunctie van Jamendo is een tweede manier om gratis muziek te downloaden. Door met je muis in het zoekformulier, rechtsboven in elk scherm, te klikken verschijnt een menu met daarin de populairste genres binnen de download website. Door op een genre te klikken wordt je doorgeleid naar een nieuw scherm waar je gelijk alle muziek downloads terugvindt voor dat bepaalde genre. Op dezelfde manier kun je ook zoeken naar muziek met bepaalde instrumenten. Tenslotte kun je via de zoekfunctie ook zoeken naar gratis muziek die bij een bepaalde stemming horen.

Na het aanklikken van een genre, instrument of stemming wordt je verwezen naar een nieuwe pagina waarop je gratis muziek kunt downloaden die beschikbaar is voor deze zoekopdracht. Ook op deze pagina’s kun je gratis muziek downloaden door het aanklikken van de paarse icoontjes als je met je muis over de titel van een liedje heen gaat. Ook is het natuurlijk mogelijk om gelijk de liedjes te beluisteren.

Wil je nu weten wat andere mensen downloaden of ben je geinteresseerd in de meest populaire muziek op de Jamendo website dan kun je in het scherm, gelijk boven de titels van de liedjes, klikken op ‘most popular’ of ‘most downloaded’. De zoekopdracht waarmee je op deze pagina terecht ben gekomen verdwijnt door het aanklikken van een van deze opties. Je krijgt vervolgens nu overzichten te zien van de liedjes die op de Jamendo website het meest populair zijn. Ook de liedjes die de meeste mensen gratis downloaden zijn op dezelfde manier te bekijken.

Jamendo.com is een goede website voor het gratis downloaden van muziek. Net zoals Epitonic biedt Jamendo alleen legale muziek downloads aan. Dit betekent dat hits uit de top 40 en volledige albums van populaire artiesten niet terug te vinden zijn op deze website. Ben je op zoek naar een goede website om gratis muziek te downloaden? Dan kan Jamendo.com een bezoekje zeker waard zijn. Ook om je muziekcollectie uit breiden ben je bij Jamendo aan het goede adres.

2 reacties aanGratis muziek downloaden met Jamendo

  • Edin

    Dank je wel voor de uitleg en dat je tijd heb genomen om dit te doen. Ik ben ZZP-er en maak soms reclame voor bedrijfjes. Ik zocht muziek die ik op achtergrond zou kunnen gebruiken in korte filmpjes. Denk je dat ik van deze site nummers mag gebruiken ervoor?

    met vriendelijke groeten, Edin

    • martijn

      Volgens mij mag je rechtenvrije muziek overal voor gebruiken. Kijk anders even goed in de licentie bij de muziek die je wilt gebruiken.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.