Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden op Facebook

Gratis muziek downloaden via Facebook.

Gratis muziek downloaden via Facebook.

Facebook is voor veel mensen een nieuwe manier om gemakkelijk en gratis muziek te downloaden. Op het sociale netwerk vind je geen rechstreekse downloads maar binnen verschillende groepen worden links uitgewisseld naar complete albums op downloadwebsites zoals WeTransfer en Mega.

 

Wil je gratis muziek downloaden via Facebook? Dan volstaat een lidmaatschap op een van de groepen waar links worden uitgewisseld. Wordt je toegelaten tot een groep? Dan krijg je in je tijdlijn automatisch een bericht als er een nieuw album of nieuwe track is toegevoegd. En via de zoekfunctie van Facebook kun je binnen groepen ook gemakkelijk zoeken naar gratis muziek downloads.

Het downloaden via Facebook lijkt vooralsnog zonder risico. Brein werkt hard samen met Facebook aan het sluiten van groepen die muziek downloads uitwisselen. Maar voor elke groep die gesloten wordt ontstaat er snel een nieuwe. Verder is het lid zijn van een groep waar links naar muziekbestanden worden uitgewisseld natuurlijk op zichzelf gewoon toegestaan.

Anders wordt dat voor gebruikers van groepen waar muziek wordt uitgewisseld die zelf muziek online plaatsen. Het verspreiden van illegale downloads en het faciliteren van illegale gratis muziek downloads is in Nederland strafbaar. Zo is er een geval bekend van een uploader die met stichting Brein heeft geschikt voor een bedrag van rond de 700 euro. Of Brein actief op zoek is naar mensen die muziek uploaden en deze links verspreiden op Facebook is niet bekend. Vooralsnog lijkt het er vooral op de copyrightwaakhond vooral groepen laat sluiten.

Tot slot: streamen is handiger

Facebook gebruiken voor het gratis downloaden van muziek lijkt slim. Toch kleven er een aantal grote nadelen aan. Zo is het aanbod beperkt en moet je maar net hopen dat iemand de muziek die jij wil hebben online plaatst. Verder is het via Facebook downloaden van muziek waarop copyright berust illegaal. Je wordt er niet voor vervolgd maar illegaal downloaden is een vorm van stelen die steeds minder geaccepteerd wordt.

Verder is het steeds eenvoudiger om voor een klein bedrag per maand muziek te streamen. Met Spotify, Apple Music of Deezer kun je voor een tientje per maand onbeperkt muziek streamen. En mocht Apple haar plannen doorzetten dan zal het streamen van muziek via de Apple Music nog goedkoper worden. En wil je gratis muziek luisteren? Dan kan dat natuurlijk nog steeds met Free versie van Spotify Premium.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.