Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden via What.CD niet langer mogelijk

What.CD was een grote en erg gemakkelijk te gebruiken website voor het zoeken en vinden van torrents voor volledige albums, losse tracks en complete hitlijsten. Door het grote succes van What.CD stond de site al lange tijd op de radar van copyright-organisaties.  Sinds gisteren is de site niet langer beschikbaar: de Franse justitie heeft op aanraden van een copyright-organisatie de site offline gehaald.

Gratis muziek downloaden via What.cd niet meer mogelijk.

Gratis muziek downloaden via What.cd niet meer mogelijk.

What.CD was geen website waar gebruikers rechtstreeks muziek konden downloaden. In plaats daarvan was de website vooral een goed georganiseerde database met vele duizenden torrents naar complete albums. Gebruikers van de website konden deze torrents gratis downloaden waarna via een Bittorrent downloadprogramma de muziek kon worden opgehaald. Omdat downloaden en uploaden via Bittorrent in veel landen, waaronder Nederland, illegaal is als het muziek betreft waarop copyright berust was de site al langer een doelwit.

Volgens diverse bronnen nam de Franse justitie alle servers van de dienst in beslag. What.CD ontkent overigens zelf dat dat  het geval is. Of de website voor het downloaden van torrents voor muziek weer terug online komt lijkt onwaarschijnlijk. De site bestond al sinds 2007 en in haar hele bestaan was de website omstreden vanwege de grootschalige inbreuk op het copyright wat er plaatsvond.

Gratis muziek downloaden van internet is met het verdwijnen van What.CD weer een beetje lastiger geworden.  Vooral de grote database van de website in combinatie met de vele aanraders van andere gebruikers zal gemist worden. Op zoek naar een alternatief dan maar…

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.