Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden voor je Youtube video

Youtube heeft erg strenge eisen ten aanzien van de muziek die particulieren onder hun video’s zetten. Gewoon een populair liedje downloaden en het als mp3 bestand onder een video zetten? Youtube ziet dit gelijk en zal de muziek verwijderen uit je video. En dat is natuurlijk niet de bedoeling: een video met geluid wordt vele malen vaker bekeken dan een Youtube video zonder muziek.

Gelukkig zijn er een aantal alternatieven om gratis, of tegen een kleine vergoeding, mp3 bestanden te downloaden die je bij je Youtube video als soundtrack kunt instellen. Zo heeft Youtube een eigen rechtenvrije bibliotheek waaruit je gratis muziek kunt downloaden voor onder je video. Meer over deze functie lees je hier.

Afbeelding bij: 'Gratis muziek downloaden voor je Youtube video'.

Ook andere sites bieden rechtenvrije muziek aan die je gratis kunt downloaden. Een erg populaire website met veel rechtenvrije muziek voor op Youtube is bijvoorbeeld Audionautix.

Audionautix: gratis muziek downloaden voor Youtube (2020).
Audionautix

De MP3 bestanden die je op deze site kunt downloaden zijn allemaal gecomponeerd door dezelfde artiest. Dat wil niet zeggen dat alle muziek hetzelfde klinkt: je MP3 bestanden downloaden in meer dan 20 verschillende genres. Wil je de muziek gebruiken voor op Youtube? Dan mag dat gratis zolang je maar een bronvermelding doet naar de website waar je de track kunt downloaden.

Ben je op zoek naar een website waar je meer exclusieve muziek kunt downoaden? Dan is SFRBeats.com een alternatief. Op deze site kun je tracks downloaden die door artiesten online zijn gezet en de site claimt dat ook Netflix en Amazon haar downloadservice in 2020 hebben gebruikt. Om een track te mogen gebruiken moet je een kleine vergoeding betalen. Het voordeel hiervan is dat je geen copyrightvermelding hoeft te plaatsen als je de track gebruikt als achtergrond in een vlog op Youtube of een Tiktok video.

SFRBeats - muziek downloaden voor Youtube (2020 muziek handleiding).
SFRBeats – Muziek voor bij een Youtube of Tiktok video.

Top 40 muziek downloaden en deze onder een Youtube video plaatsen, dat dus niet. En in principe geldt ditzelfde ook voor andere videodiensten (zoals Tiktok). Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Hiervan heb ik er in dit artikel drie genoemd. Uiteraard zijn er veel meer databases waaruit je rechtenvrije muziek downloaden voor Youtube. Later meer… 😉

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.