Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

SoundCloud haalt MP3 bestand zonder inhoud offline

In de strijd tegen inbraak op het auteursrecht heeft een populaire website om muziek te downloaden dit weekend een mp3 bestand zonder inhoud offline gehaald. De track zou volgens SoundCloud inbreuk maken op het copyright op een andere track waarop ook niets te horen is.

Klik hier om te weten te komen hoe je muziek moet downloaden van de legale download website SoundCloud. 

De naam van de track die van SoundCloud verwijderd is, is gelijk aan de naam van de originele track. Deze werd gecomponeerd door John Cage en kreeg als titel ‘4,33’ mee. De nieuwe uploader, een Engelse DJ, koos ervoor alleen een remix van de track online te plaatsen met als titel ‘4,33 (D.J. Detweiler Remix).  In beide tracks was helemaal niets te horen.

Opvallend aan het verhaal is natuurlijk de manier waarop SoundCloud tracks offline haalt. Want een track waarin geen geluid te  horen is kan niet herkend worden door software. Daarom lijkt het erop dat SoundCloud ook op basis van titels en andere meta-informatie muziek offline wordt gehaald.

Het origineel

De track waar alle ophef om gaat kun je hier luisteren en bekijken. Deze video is afkomstig van Youtube en is een vertolking van het origineel dat door John Cage werd ‘opgenomen’.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.