Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

2021 – muziek downloaden van internet: de definitieve handleiding

Ondanks het succes van streaming muziekdiensten zoals Spotify en Apple Music blijft het downloaden van muziek onverminderd populair. Aan deze populariteit liggen deels financiële motieven ten grondslag, voor veel mensen ligt een betaald abonnement op een streaming muziekdienst niet binnen de mogelijkheden. Maar ook downloaden mensen muziek van internet omdat de track of het album dat ze willen luisteren niet beschikbaar is via hun muziekdienst. Hierbij wil ik graag opmerken dat de veelheid aan muziekdiensten en de exclusieve deals die deze apps hebben met bepaalde artiesten niet meewerkt aan een compleet aanbod bij een dienst.

Ouderwets een LP afspelen? Of toch liever muziek downloaden?

OK, muziek downloaden dan maar?

Goed, zoals uit bovenstaande uitleg blijkt zijn er verschillenden redenen om muziek te gaan downloaden. Maar wat is nu de beste manier om dat te doen? Dat hangt allereerst af van de hoeveelheid en het genre muziek dat je wil downloaden. Voor het downloaden van een losse track is het ene programma beter dan het andere terwijl dit andersom ook geldt voor het downloaden van volledige albums of lange playliststs.

Muziek downloaden van internet: de 2021 handleiding

Voor het downloaden van een losse track, bijvoorbeeld voor gebruik als achtergrondmuziek bij een videoclip of homevideo, kun je het beste een MP3 zoekmachine gebruiken. Via Google vind je een heleboel MP3 zoekmachines, maar ook kun je Google gebruiken als zoekmachine voor losse tracks. Hoe dat moet lees je hier.

Wil je een volledig album of playlist downloaden? Dan zijn andere manieren geschikter. Denk bijvoorbeeld aan Bittorrent of nieuwsgroepen. Wil je gratis muziek downloaden? Dan is Bittorrent je beste keuze. Vind je het niet erg om te betalen voor een aanvullend abonnement om mee te downloaden? Dan zijn nieuwsgroepen geschikter, een betaald abonnement heb je al voor een paar euro per maand (bij Tweaknews bijvoorbeeld). Check in dat geval de Spotnet handleiding hier of op downloadcentrum.com.

Voor het downloaden van muziek via Bittorrent zijn een aantal programma’s uitermate geschikt. Zelf ben ik een groot fan van uTorrent, een fijne, snelle en gemakkelijk te gebruiken bittorrent-client die je ook nog eens gratis kunt downloaden en gebruiken. Andere goede bittorrent-clients in 2021 zijn onder meer Ares en Bittorrent (de client uiteraard ;-)).

Ook in 2021 zul je op mijn website gratismuziekdownload alles lezen over nieuwe, goede en veilige manieren om gratis muziek te downloaden. Kom daarom regelmatig terug en check via het menu bovenaan de pagina de nieuwste handleidingen 🙂

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.