Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Bittorrent begint Peer2Peer streaming muziekdienst

Muziek downloaden en streamen met Bittorrent

Bittorrent streaming

Het bedrijf achter de Bittorrent software, om gratis muziek te downloaden via het gelijnamige p2p downloadprogramma, heeft een eerste versie uitgebracht van haar nieuwe streaming-software. De software heeft als naam Bittorrent Live meegekregen en zal werken op basis van hetzelfde p2p principe als de download software. Verder is Bittorrent Live vooral bedoeld om mensen video- en muziekstreams te laten uitzenden.

De nieuwe streaming software van Bittorrent Live, die gratis te gebruiken is, is volgens de ontwikkelaars vooral bedoeld om gebruikers eenvoudig en goedkoop video en muziek te laten streamen naar een groot publiek. Door op basis van het p2p principe film en muziek te streamen wordt de video of muziekstream betrouwbaarder als er meer gebruikers van de dienst gebruiken. Dit natuurlijk omdat een deel van de bandbreedte van mensen die een film of muziekstream kijken of luisteren tegelijkertijd ook gebruikt om te uploaden. Dit is een groot voordeel in vergelijking met andere gratis streaming-video dienstn zoals uStream.

Nu nog in bèta

De streaming software van Bittorrent bevindt zich voorlopig nog in het bèta stadium. Dit betekent dat iedereen die geinteresseerd is in het streamen of uitzenden van video of muziek zich kan aanmelden bij Bittorrent voor de gratis software. Dit is een uitbreiding ten opzichte van de vorige bèta-test van Bittorrent Live. Toen mocht alleen een kleine groep uitzenders werken met de streaming software.

Naast Bittorrent zijn ook andere ontwikkelaars bezig met het opzetten van een streaming muziek- en video dienst op basis van P2P technieken. Zo is VLC, de maker van de populaire VLC mediaspeler, bezig met vergelijkbare software. Dat bedrijf is van plan om de streaming p2p video en muziek-techniek te integreren en de populaire mediaspeler.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.