Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Blubster software om gratis muziek te downloaden legaal verklaard

Muziek downloaden met Blubster.

Muziek downloaden met Blubster.

De jarenlange strijd tussen de bedenker van de Blubster software, waarmee je onder andere eenvoudig gratis muziek kunt downloaden, en een aantal grote platenlabels werd afgelopen week eindelijk beslist. En in tegenstelling tot veel andere rechtszaken tussen labels en auteursrechtenorganisaties en programma’s waarmee gratis muziek gedownload kan worden verloor de muziekindustrie.

Als reactie op deze uitspraak liet de ontwikkelaar van Blubster, de Spanjaard Pablo Soto, weten dat hij per direct gaat werken aan een nieuwe versie van Blubster. Deze versie zal onder meer geschikt gemaakt worden voor zowel Apple Mac als Linux. Daarnaast zal de Windows versie van Blubster ondersteuning krijgen voor het Bittorrent p2p protocol om zo het downloaden via Blubster nog gemakkelijker te maken.

Blubster, het Spaanse Napster

De rechtszaak tegen Blubster werd in 2008 gestart door een aantal grote platenmaatschappijen waaronder Sony, EMI en Warner. Zij waren van mening dat Blubster, dat beter bekend staat als het Spaanse Napster, alleen maar ontwikkeld werd om een illegaal platform te maken voor het downloaden en uitwisselen van muziek, films en tv-series.

Ook vonden de aanklagers dat de ontwikkelaar geldelijk gewin nastreefde met het ontwikkelen van de Blubster download-software. Het geld dat hij verdiende met zijn software was geld dat in de zakken van de muziek-industrie hoorde, aldus de aanklacht. De labels eisten dan ook een schadevergoeding van 18 miljoen dollar van de Blubster-bedenker.

Verloren

Ondanks de goed gefundeerde aanklacht en de mogelijkheden van Blubster om gratis muziek te downloaden besloot de rechtbank in Madrid dat Blubster op zichzelf geen illegaal programma was. Dat vonnis werd al uitgesproken in 2011. Omdat de muziek-industrie veel werk had gestoken in het opstellen van de aanklacht besloot men toen om in hoger beroep te gaan.

Dat hoger beroep leverder niets op: een hogere spaanse rechter nam het eerdere vonnis over. Blubster kon niet aansprakelijk gesteld worden voor de manieren waarop de gebruikers van de download-software het programma gebruikten. Daarnaast was niet te bewijzen dat de muziek-industrie door mensen die gratis muziek downloaden via Blubster 18 miljoen dollar schade zou hebben geleden.

Met de uitspraak in de hand liet de ontwikkelaar van Blubster weten zeer blij te zijn met deze uitspraak. Daarnaast maakte hij dus bekend nu hard te gaan werken aan nieuwe versies van Blubster met onder meer ondersteuning voor Bittorrent en versies van Blubster voor Apple Mac en Linux.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.