Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

De beste software om muziek te downloaden

Wil je muziek downloaden maar weet je niet met welke software je dat het beste kunt doen? Dan vind je vandaag op gratismuziekdownload.nl een artikel met daarin een aantal tips voor software waarmee je gratis en betaald muziek kunt downloaden van het internet. Let wel, muziek downloaden waar rechten op berusten is illegaal, let dus goed op wat je download met de software in dit artikel.

Muziek downloaden met iTunes

iTunes gratis muziek downloaden

iTunes

De bekendste plek voor het online kopen van muziek is uiteraard iTunes. De downloadwinkel van Apple kun je gebruiken op zowel Windows als Mac computers. Je kunt via de iTunes software muziek downloaden waar je voor moet betalen. Dat is vaak het geval bij nieuwe muziek van populaire artiesten. Ook is het zeer regelmatig om via de iTunes software gratis muziek te downloaden. Onlangs bracht Daft Punk haar nieuwe album gratis uit via iTunes.

Meer over iTunes op de iTunes pagina. Ook op de website van iTunes zelf vind je meer informatie over deze handige software om gratis en betald muziek te downloaden. Na het downloaden kun je de muziek die je via iTunes koopt trouwens snel en gemakkelijk op je iPod, iPad of iPhone zetten. Naast het grote aanbod van de iTunes software nog een groot voordeel.

P2P programma’s

utorrent

uTorrent

Een andere manier om online muziek te downloaden is het gebruik van P2P software. Veel muziek die je via deze software kunt downloaden is illegaal. Let daarom goed op wat je download via p2p programma’s. Een populaire p2p client is het programma uTorrent. Via uTorrent kun je snel en gemakkelijk leuke muziek downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een goede internet-verbinding en natuurlijk torrent bestanden voor de muziek die je wil luisteren.

Na het zoeken van het geschikte torrent bestand is het openen van dit bestand in de uTorrent software voldoende om gelijk te beginnen met downloaden. Snel en gemakkelijk maar met een groot nadeel: het aanbod aan muziek dat je kunt downloaden met p2p software is niet altijd legaal!

Muziek downloaden met nieuwsgroepen software

Een laatste manier die hier behandeld wordt is het downloaden van nieuwe muziek via nieuwsgroepen. Downloaden via nieuwsgroepen kan op twee manieren. Je kunt muziek downloaden via de Spotnet software. Meer daarover op de Spotnet pagina. Een andere manier om muziek te downloaden via nieuwsgroepen is door te werken met NZB bestanden in combinatie met een newsreader. Een populaire newsreader om nzb bestanden te openen is bijvoorbeeld Newsleecher.

Het voordeel van muziek downloaden via nieuwsgroepen software is het feit dat je veel muziek van onbekende artiesten terugvindt. Deze muziek kun je in veel gevallen legaal downloaden. Anders wordt dat als je populaire muziek download via nieuwsgroepen met de genoemde software. Van die muziek moeten artiesten en platenmaatschappijen leven: het downloaden daarvan is dan ook illegaal.

2 reacties aanDe beste software om muziek te downloaden

  • Presentatie Geluid

    Ik zeg, koop een album en importeer het desnoods als .FLAC. Ik betreur de teloorgang van de plaat en CD. Maar goed, dat is inherent aan de technologische ontwikkeling, maar zou toch mooi zijn als dit gezamenlijk gemeengoed zou kunnen blijven.

  • Henk Schultz

    ik wil de muziek ( laptop ) best kopen, maar waar

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.