Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gedownloade muziek automatisch de goede naam geven

Als je veel muziek downloadt dan kan het handig zijn om software te installeren die automatisch de goede meta informatie bij bepaalde mp3 bestanden kan opzoeken en weergeven. Dit voorkomt dat je met een grote collectie onbekende mp3 muziek bestanden komt te zitten die je nergens fatsoenlijk kunt afspelen omdat de titel, de artiest of het album van het betreffende liedje nergens is opgeslagen.

Het officiĆ«le programma om deze zogenaamde meta informatie te laten opzoeken en weergeven is MusicBrainz Picard. Met dit gratis stuk software kun je eenvoudig mp3’s die geen naam, artiest, genre of album titel mee hebben gekregen van de uploader automatisch van de correcte naam laten voorzien. Het programma werkt erg simpel, je hoeft alleen de mp3 bestanden die je download te openen. Daarna zoekt MusicBrainz Picard in haar grote database naar beschikbare informatie voor het gedownloade liedje.

Bovenstaande lijkt misschien wat vaag. Daarom een voorbeeld. Stel je voor, je download muziek met als naam [unknown.mp3]. Toen je dat muziek bestand aan het downloaden was wist je precies welk liedje van welke artiest dat mp3 bestand was. Als je dat bestand nu een map opslaat waar allemaal losse mp3 bestanden staan ben je na 3 dagen de titel van die track kwijt. Door nu MusicBrainz Picard te installeren kun je die software gebruiken om de beste titel, artiest of album voor dat mp3 bestand te laten opzoeken.

Als je deze gratis software wilt proberen dan vind je hier een pagina waarop je de software gratis kunt downloaden. Gebruik hem voor alle muziek die je download waarvoor de correcte meta informatie niet is opgeslagen. Ook hieronder nog een screenshot van de overzichtelijke interface van deze software die als een van de beste op het internet bekend staat.

muziek downloaden en meta informatie toevoegen

De interface van MusicBrainz Picard

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.