Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis downloaden van Usenet met Newsleecher

Het logo van Newsleecher, gratis software om muziek te downloaden van Usenet

Newsleecher

De Newsleecher software is al jarenlang een betrouwbare en gratis keuze voor mensen die downloaden van Usenet. Afgelopen week kwam de eerste alfa uit van versie 6 dit downloadprogramma. Wil je proberen om muziek te downloaden van Usenet met Newsleecher? Laat ons dan weten wat je ervaringen zijn met deze software om te downloaden met NZB bestanden.

Newsleecher is vooral handig om te gebruiken als je download van Usenet omdat de software heel veel taken automatisch uitvoert. Zo is het niet nodig om bestanden controleren op volledigheid en integriteit: dat doet Newsleecher automatisch. Ook het uitpakken van gedownloade muziek is een taak die je niet zelf hoeft uit te voeren. Newsleecher pakt na het controleren alle bestanden die uitgepakt moeten worden automatisch uit.

Om muziek te downloaden via nieuwsgroepen (Usenet) en het Newsleecher downloadprogramma heb je uiteraard een nieuwsgroepen abonnement nodig. De gratis nieuwsgroepen die je provider levert kun je gebruiken om muziek te downloaden met Newsleecher, het wordt dan echter lastig om je downloads compleet te krijgen in verband met de lage retentie die Nederlandse internetproviders hanteren. Toch kun je de nieuwsgroepen van KPN, Ziggo, en Tele2 prima gebruiken om te leren downloaden met Usenet. Wil je weten hoe je jouw provider gebruikt in combinatie met Newsleecher, lees dan hier hoe je dat kunt doen.

Supersearch en Superleech

Nieuw in deze versie van Newsleecher is een uitbreiding van de Supersearch functionaliteit. Met SuperSearch is het mogelijk om sneller te downloaden via Usenet doordat de headers (de titels) van hetgeen je wil gaan downloaden niet individueel op je computer hoeven te worden opgeslagen. De Supersearch functie zorgt er dus vooral voor dat het downloaden van Usenet sneller gaat in vergelijking met andere NZB software.

Met de Superleech uitbreiding van Supersearch die in deze nieuwe versie van Newsleecher zit ingebouwd is het nu ook mogelijk om automatisch, op vaste tijdstippen, te controleren of er nieuwe films, nieuwe tv-series of nieuwe muziek gedownload kan worden. Is dat het geval dan kan Newsleecher automatisch deze film, serie of muziek gratis downloaden. Wil je dus automatisch nieuwe tv-series, nieuwe muziek of nieuwe films downloaden dan kan dat eenvoudig met de Superleech functie.

De Newsleecher interface

De interface van Newsleecher

NZB bestanden

Om Newsleecher te kunnen gebruiken heb je tenslotte ook NZB bestanden nodig. NZB bestanden zijn index bestanden voor Usenet. Net zoals een index in een boek zegt op welke pagina een bepaald onderwerp voorkomt bevat een NZB bestand informatie over de locatie van bepaalde muziek op Usenet. In een NZB bestand staan verwijzingen naar binaries op Usenet waar het downloadprogramma muziek kan downloaden. Om NZb bestanden te zoeken en vinden kun je bijvoorbeeld Google gebruiken.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.