Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden met AirDC++ software

Vorig jaar schreven we op gratismuziekdownload.nl al over de AirDC++ software om gratis muziek te downloaden. Deze week brachten de ontwikkelaars van het AirDC++ programma een nieuwe versie uit die in vergelijking met eerdere versies een groot aantal verbeteringen bevat.

Downloaden via Direct Connect

AirDC++ is een van de beste programma's om gratis muziek te downloaden via DC++

AirDC++ is een van de beste programma’s om gratis muziek te downloaden via Direct Connect.

AirDC++ maakt verbinding met het Direct Connect P2P protocol om te kunnen downloaden. Het Direct Connect protocol is een peer to peer protocol dat in essentie te vergelijken is met Bittorrent: als je wil downloaden moet je meewerken aan het verder verspreiden hetgeen je download.

Belangrijk verschil met het Bittorrent protocol is dat Direct Connect werkt via hubs. Hubs zijn belangrijk binnen het DC++ protocol, het zijn verzamelpunten voor mensen die bestanden delen in een bepaalde categorie. Om te downloaden moet  je lid worden van een hub.

Om lid te kunnen worden van een bepaalde hub moet je een bepaald aantal bestanden kunnen bijdragen aan het totale aanbod op de hub. Wil je gratis muziek downloaden via DC++? Dan moet je, voordat je verbinding kunt maken met een muziek-hub, zorgen voor muziek die andere mensen kunnen downloaden.

Hoe moet je nu muziek downloaden?

Om te kunnen downloaden via Direct Connect heb je twee dingen nodig. Allereerst natuurlijk software: daarvoor kun je AirDC++ downloaden en installeren. Ook andere met andere software kun je gratis muziek downloaden via DC. Denk dan bijvoorbeeld aan het eveneens gratis vekrijgbare DC++.

Als je AirDC++ hebt geïnstalleerd moet je vervolgens verbinding maken met een hub.  Wil je muziek downloaden? Maak dan via AirDC++ verbinding met een hub waar muziek wordt gedeeld. Wil je een film downloaden? Zoek dan een hub met films.

Via dit scherm in DC++ kun je selecteren welke hub je wil gebruiken om muziek te downloaden

Via dit scherm in DC++ kun je selecteren welke hub je wil gebruiken om muziek te downloaden


Hubs vind je terug via de interface van AirDC++. In de lijst die je in bovenstaand screenshot ziet kun je zoeken naar hubs die de muziek aanbieden die je wil downloaden.

Omdat Direct Connect is gebaseerd op het principe van hubs waar bepaalde media gedownload kunnen worden is het verstandig om goed te zoeken naar de hub waar hetgeen jij wil downloaden wordt aangeboden. Wil je rap downloaden? Zoek naar een hub met rap muziek. Wil je juist top-40 muziek downloaden? Zoek dan naar een hub met populaire muziek.

Legaal of illegaal?

Het gratis downloaden van muziek is in Nederland legaal. Het verder verspreiden van deze downloads is dat echter niet. Omdat je altijd moet uploaden om te kunnen downloaden via DC++ is downloaden via Direct Connect en de AirDC++ software in Nederland dan ook illegaal.

Gelukkig zijn er binnen het Direct Connect netwerk ook hubs waar het uploaden niet nodig is. Als je muziek download van deze hubs en het uploaden van deze muziek uitzet dan is er niets aan de hand.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.