Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden met SABnzbD 0.7.10

gratis muziek downloaden met SABnzbD

SABnzbD

Usenet (of in het Nederlands ‘Nieuwsgroepen‘) is/zijn een goede bron om gratis muziek vanaf te downloaden. Het aanbod aan legale muziek downloads in mp3, ogg en andere bestandsformaten is enorm. Ook de snelheid waarmee je van Usenet kunt downloaden is prima. Als je een goede provider hebt dan zullen je downloads op je computer terechtkomen op de maximale snelheid van je verbinding.

Om gratis muziek te downloaden van Usenet heb je uiteraard wel software nodig. Een aantal ontwikkelaars maakt software om te downloaden van Usenet. Een van die bedrijven is SABnzbD, dat bedrijf maakt de gelijknamige download software ‘SABnzbD’. Van die software kwam afgelopen week versie 0.7.10 uit, een versie met wederom een groot aantal bugfixes en verbeteringen.

Meer over SABnzbD

SABnzD wordt uitgebracht onder een open-source licentie. Dit betekent dat iedereen de software mag aanpassen naar eigen wens. Een van de programma’s die bijvoorbeeld voortborduurt op SABnzbD is Spotnet. Die populair downloadclient voor Usenet-downloads laat je eenvoudig gratis muziek downloaden door middel van een eigen interface over de SABnzbD software heen.

Ander voordeel van een open-source downloadprogramma is dat het eigenlijk altijd te downloaden is voor een groot aantal besturingssystemen. Dat is ook het geval bij SABnzbD, je kunt het download programma namelijk voor zowel Windows, Linux en Mac OS-X downloaden.

Om te kunnen downloaden met SABnzbD heb je uiteraard wel NZB bestanden nodig. Dit soort bestanden wordt gebruikt om de locatie van bijvoorbeeld muziek op Usenet in vast te leggen. De SABnzbD software gebruikt deze NZB bestanden om je download terug te vinden op Usenet en deze vervolgens naar je eigen computer te downloaden. NZB bestanden vind je gemakkelijk met bijvoorbeeld Google.

downloaden-usenet-sabnnzb

Downloaden van Usenet met SABnzbD

**update maart 2014**
De ontwikkeling van de SABnzbD software om gratis muziek te downloaden van de nieuwsgroepen staat niet stil. Vandaag bracht het team achter de populaire usenet download software een nieuwe versie uit van SABnzbD. Deze kun je uiteraard downloaden via de website van de ontwikkelaars. Het versienummer van deze nieuwe versie van SABnzbD luistert naar 0.7.17.

Wil je muziek downloaden van Usenet maar twijfel je nog aan de beste software om te gebruiken? Dan is het downloaden en installeren van SABnzbD een goede eerste stap. De software is namelijk gratis en in combinatie met Google als NZB zoekmachine kun je snel beginnen met het downloaden van muziek van Usenet.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.