Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden op een Mac

Heb je een mac en wil je gratis muziek downloaden?

Heb je een mac en wil je gratis muziek downloaden?

Steeds meer mensen gebruiken producten van Apple. De iPhone, iPad, iMac en Macbook zijn maar enkele van de erg populaire producten die de Amerikaanse fabrikant in grote getale verkoopt.

Als je een Mac computer hebt en als je daar graag gratis muziek op wil downloaden dan lees je op deze pagina hoe je dat precies kunt doen. Maar ook als je gratis muziek wil downloaden voor op je iPad of iPhone vind je op deze pagina meer informatie over hoe dat precies werkt.

Gratis muziek downloaden via internet kan op een aantal manieren. Zo kun je muziek downloaden via usenet/nieuwsgroepen, kun je downloaden met behulp van torrent bestanden maar kun je ook met Google mp3 bestanden zoeken en deze vervolgens gratis downloaden.

Muziek streamen op Mac

Daarnaast kun je op groot aantal andere manieren genieten van leuke muziek op jouw Apple Mac. Zo kun je bijvoorbeeld gratis muziek streamen via Youtube of Grooveshark en kun betaald muziek streamen via Spotify of Deezer. Tenslotte kun je als Mac gebruiker ook muziek downloaden via iTunes.

Zoals je waarschijnlijk wel weet werkt een Mac net iets anders dan een Windows PC.  Het verschil tussen een PC en een Mac zit hem vooral in de software die gebruikt wordt. Windows software werkt niet op een Mac en andersom werkt software voor Apple Mac niet op Windows.

Als je gratis muziek wil downloaden op je Mac dan zul je dus software moeten gebruiken die werkt op Mac. Gelukkig is er veel software beschikbaar voor het downloaden van muziek op je Mac.

Muziek downloaden voor Mac via nieuwsgroepen

Als je de ontwikkelingen op download-gebied voor PC een beetje in de gaten hebt gehouden dan weet je dat veel mensen tegenwoordig muziek downloaden via nieuwsgroepen. Vooral downloadprogramma’s als Spotnet en Spotlite zijn erg populair. Helaas werken beide programma’s niet op Mac.

Gelukkig kun je ook muziek downloaden op je mac via nieuwsgroepen. De nieuwsgroepen-servers werken namelijk platform-onafhankelijk. Je kunt downloaden van nieuwsgroepen met een Mac, Windows of Unix computer. Om te muziek te downloaden via Usenet/Nieuwsgroepen op je Mac heb je alleen de juiste software nodig.

SABnzbD
Het beste programma om muziek te downloaden via nieuwsgroepen op je Macbook of iMac is SABnzbD. Met SABnzbd en een abonnement op een nieuwsgroepenprovider kun je heel veel en erg snel muziek downloaden. SABnzbD op Mac werkt net zoals SABnzbD op Windows. Het installeren en instellen van SABnzbD is even een klusje maar daarna kun je snel beginnen met het downloaden van muziek op je Mac.

Muziek downloaden op Mac met SABnzbD

Muziek downloaden op Mac met SABnzbD

uTorrent

gratis muziek downloaden met uTorrent

uTorrent

Een tweede manier om gratis muziek te downloaden op je Mac is door het gebruik van p2p software. Een van de meest populaire p2p-protocollen is natuurlijk Bittorrent. Via Bittorrent kun je enorm veel muziek downloaden. Maar ook nu geldt: je hebt speciale torrent-software nodig voor je Mac.

Een van de meest populaire programma’s om te downloaden via Bittorrent is uTorrent. En uiteraard biedt uTorrent ook een speciale versie voor Mac gebruikers. Wil je muziek downloaden op je Mac via Bittorrent? Gebruik dan uTorrent en gebruik voor het zoeken naar torrent bestanden gewoon Google.

Andere manieren

Tenslotte nog een paar tips voor gebruikers van een iPad, iPhone of Mac-computer. Wil je muziek streamen dan kan dat op dezelfde manier als op een Windows computer of Android smartphone. Muziek streaming software als Spotify werkt gewoon op Apple. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor streaming sites als Youtube (erg veel muziek) en Grooveshark (alleen maar muziek).

Daarnaast kun je alle muziek die je downloaden via de hier behandelde programma’s gewoon overzetten naar je iPod, iPhone  of iPad. Je kunt de mp3 bestanden synchroniseren via iTunes maar ook kun je bijvoorbeeld Mediamonkey gebruiken, als je muziek wil overzetten naar je ipad of iPhone zonder iTunes.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.