Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Hoe moet je muziek downloaden van nieuwsgroepen

Hoe moet je downloaden van nieuwsgroepen

NZB downloaden

Het downloaden van muziek van usenet (nieuwsgroepen) heeft het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Vooral de Spotnet download software heeft daar in grote mate in bijgedragen.

Ook andere downloadprogramma’s voor usenet hebben echter de populariteit van het downloaden van usenet vergroot. Denk dan bijvoorbeeld aan de gratis SABnzbd software en natuurlijk het eveneens gratis te downloaden Newsleecher. Vandaag op gratismuziekdownload een update over de mogelijkheden om gratis muziek te downloaden van usenet.

Allereerst een uitleg over de begrippen Usenet en Nieuwsgroepen. In dit artikel, en in vele andere over downloaden met Spotnet en andere programma’s, worden beide begrippen namelijk bijna willekeurig door elkaar gebruikt. Dat zal in dit artikel trouwens ook zo zijn.

Usenet en nieuwsgroepen

Usenet is een wereldwijd netwerk van dat gebruikt wordt voor de uitwisseling van tekstberichten. Ook de uitwisseling van binaire bestanden is mogelijk via Usenet. Alle berichten in Usenet worden geplaatst in een nieuwsgroep die is toegespitst op een bepaald onderwerp. Een nieuwsgroep is dus een ‘kanaal’ binnen usenet waar berichten over een bepaald onderwerp worden geplaatst.

Downloaden van Usenet verloopt via bepaalde nieuwsgroepen. De beide termen worden door elkaar gebruikt omdat ze min of meer hetzelfde betekenen. Zeker als je met Spotnet download van Usenet dan heb je niet in de gaten dat je download binnen komen via verschillende nieuwsgroepen. Als je download met andere software om te downloaden is dat zichtbaarder.

Meer informatie over usenet en nieuwsgroepen uiteraard op wikipedia. Die informatie heeft ook als bron voor deze uitleg gediend.

Om te downloaden van nieuwsgroepen kun je Spotnet software gebruiken. Een alternatieve manier om te downloaden van nieuwsgroepen is het gebruik van NZB-software. Over beide manieren lees je nu meer.

Spotnet

gratis muziek met Spotnet

Spotnet

Spotnet is software waarmee je gemakkelijk kunt downloaden van de nieuwsgroepen. In tegenstelling tot andere software om te downloaden van nieuwsgroepen is Spotnet erg eenvoudig te gebruiken. De enige ’technische’ handeling die je moet doen om te kunnen beginnen met downloaden is het instellen van Spotnet met jouw nieuwsgroepen provider. Is dat eenmaal klaar dan kun je snel beginnen met downloaden. Over het downloaden met Spotnet en het instellen van de software is al veel geschreven. Check onderstaande pagina’s voor meer informatie:

  1. Hoe werkt Spotnet
  2. Spotnet instellen met jouw provider
  3. Downloaden met Spotnet (externe link)

Het grote nadeel van Spotnet is dat je met de software alleen datgene kunt downloaden wat andere mensen gespot hebben op Usenet. Met andere nieuwsgroepen software kun je alles downloaden wat er beschikbaar is op de nieuwsgroepen. Daarover nu meer.

Newsleecher, SABnznD en andere programma’s

Wil je alles uit je nieuwsgroepen abonnement halen? Dan ontkom je niet aan het gebruik van zogenaamde NZB download software. Met dit soort software kun je in combinatie met een NZB bestand en een al dan niet betaald Usenet abonnement gemakkelijk downloaden.

NZB?

usenet downloadprogramma sabnzdb

sabnzbd

Een NZB bestand is een index bestand voor een of meerdere nieuwsgroepen. In een NZB bestand vindt NZB software de locatie van de bestanden die jij wil downloaden op usenet. Software die overweg kan met nzb bestanden is bijvoorbeeld het gratis te downloaden Newsleecher. Ook SABnzbD is een gratis programma om nzb bestanden mee te openen.

Wil je weten hoe je moet muziek kunt downloaden via een NZB bestand en NZB software? Dan vind je hier de handleiding NZB om dat te leren. NZB bestanden zoeken en vinden doe je trouwens het handigst met Google.

Conclusie

Muziek downloaden van nieuwsgroepen / usenet is erg gemakkelijk. Het aanbod aan gratis en legale muziek op usenet is enorm. Daarnaast zijn er genoeg programma’s waarmee je gemakkelijk muziek kunt downloaden. Vragen, tips, trucs of problemen met downloaden? Laat het ons weten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.