Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Kodi – software om je muziekcollectie te beheren en muziek luisteren

Kodi muziek luisteren

Kodi

Voor mensen die veel muziek downloaden is software voor het beheren van een mp3-collectie een must-have. Een van de bekendste programma’s voor het beheren van media-collecties was altijd XBMC. Al geruime tijd heeft XBMC echter een nieuwe naam: tegenwoordig gaat dat programma namelijk door het leven als Kodi.

Kodi kent een aantal handige mogelijkheden voor mensen die grote tot zeer grote collecties met muziek willen beheren. Zo kan het programma automatisch mappen scannen en op basis van de bestandsnamen en bijbehorende meta-informatie een muziekcollectie opbouwen. Desgewenst kan Kodi ook automatisch artwork of songteksten downloaden en deze toevoegen aan de bibliotheek.

Ook kan Kodi mp3 bestanden die geen naam hebben identificeren. In eerste instantie gebruikt het programma hier meta-informatie voor. Desgewenst kan Kodi ook op basis van de lengte van een track bepalen welke artiest en track er bij een bepaald mp3 bestand hoort. Deze functie van Kodi werkt niet foutloos: het kan voorkomen dat het programma geen match kan vinden. Je zult in dat geval zelf een naam moeten geven aan de track. Kodi kan vervolgens wel weer opzoeken van welk album een bepaalde track afkomstig is.

Muziek luisteren met Kodi? Je bedient het programma via je monitor, tv-scherm of tablet/smartphone.

Muziek luisteren met Kodi? Je bedient het programma via je monitor, tv-scherm of tablet/smartphone.

Muziek luisteren

Voor mensen die graag muziek luisteren is Kodi ook een erg handig programma. Je moet wel eerst muziek hebben voordat je deze met Kodi kunt afspelen. heb je muziek gedownload en wil je deze afspelen? Dan kan dat eenvoudig via een computer, laptop of mini-computer (denk aan een Raspberry Pi) met daarop een Kodi installatie.

Sluit de computer met een kabel aan op je stereo of hifi installatie en je kunt muziek luisteren. Kodi ondersteunt standaard een groot aantal bestandsformaten. Uiteraard worden mp3 en wav ondersteunt. Maar ook lossless geluidsformaten, die een veel hogere  geluidskwaliteit bieden, worden ondersteunt door Kodi.

Bediening

De bediening van Kodi verloopt via een scherm. Dat kan de monitor van je pc of laptop zijn. Maar als je een smartphone of tablet wil gebruiken voor het bedienen van Kodi dan kan dat natuurlijk ook. Verder is het mogelijk om Kodi met je afstandsbediening te besturen als je de software via een Raspberry Pi op je tv gebruikt.

Wil je Kodi downloaden? Dan kan dat via deze link. Je vindt daar versies van het programma voor zowel Windows, Linux OS X en veel andere besturingssystemen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.