Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Meta informatie bewerken van mp3 downloads

mp3-tagAls je regelmatig mp3 bestanden download en deze afspeelt op een mobiel apparaat (iPhone, iPad)dan ken je vast het volgende probleem: je hebt een mp3 liedje gedownload van het internet. De naam van het liedje staat goed in de bestandsnaam van je download. Als je echter het mp3-tje afspeelt op je mobiele telefoon, iPhone of mp3-speler dan wordt in het scherm de naam van een website getoond. Een erg hinderlijk probleem, zeker als je veel mp3’s download: dan kan het lastig zijn om het goede liedje terug te vinden als je de liedjes luistert.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor het probleem van de onduidelijke titels van liedjes. De informatie die je te zien krijgt in het scherm van je mp3-speler, iPhone of smartphone wordt opgeslagen als zogenaamde meta-informatie. Dat is informatie die niet direct te maken heeft met het bestand op zich. Het beschrijft eerder de inhoud van het bestand. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld plaatjes te beschrijven met de zogenaamde meta informatie.

Omdat veel mobiele apparaten die je gebruikt om mp3 muziek te luisteren de meta-informatie gebruiken is het voor de mensen die liedjes verspreiden via internet een goede mogelijkheid tot het maken van reclame. Je mp3 speler verwacht dus dat er in de meta informatie terug te vinden is wat de titel van het liedje is, wie het gezongen heeft en van welk album het liedje komt. In de praktijk staat er vaak veel andere informatie in.

Om de meta informatie van de muziek die je download te bewerken voordat je het op een mp3 speler zet heb je speciale (gratis) software nodig. Een stukje gratis software dat prima geschikt is voor het bewerken van de meta-informatie bij mp3 bestanden is Mp3Tag. Met Mp3Tag kun je de meta-tags, de verschillende velden zoals album, artiest, en genre, aangepassen. De software kan dat doen voor muziek in verschillende formaten. Uiteraard wordt mp3 ondersteund. Maar ook tag-informatie voor muziek downloads via iTunes wordt ondersteund. Daarnaast ondersteunt de software ook verschillende versies van de meta-informatie.

Wil je deze mp3 tag software gratis downloaden? Dan kan dat via deze link. Wil je eerst meer informatie over de software, de mogelijkheden of informatie over de werking van de meta-informatie voor het beschrijven van muziek downloads? Kijk dan op Wikipedia. Hieronder tenslotte een screenshot van de software.

meta informatie bewerken voor mp3 downloads

De interface van de Mp3Tag software voor het bewerken van mp3 meta informatie.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.