Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

MP3 downloaden en luisteren met FooBar2000 software

Foobar2000

Foobar2000

Na een aantal b├Ęta releases kwam donderdag de finale versie van Foobar2000 versie 1.2.7. uit. Met deze gratis software is het mogelijk om muziek te luisteren op je computer of laptop. Daarnaast kan de software worden uitgebreid zodat bijvoorbeeld muziek streams en podcasts gedownload kunnen worden.

Foobar2000 kent daarnaast een groot aantal mogelijkheden die het beheren van een grote muziekcollectie een stuk gemakkelijker maakt. Internet gebruikers die veel muziek downloaden van internet en deze op hun computer willen beluisteren zouden eigenlijk de Foobar software eens moeten proberen.

Allereerst is Foobar2000 natuurlijk gratis software om muziek te luisteren. Het programma wordt alleen ontwikkeld voor het Windows platform. Dit betekent dat deze software om muziek te luisteren niet zal werken op Apple of Linux computers.

Foobar2000 biedt ondersteuning voor het mp3 formaat maar ook andere muziekformaten worden ondersteund. Je kunt bijvoorbeeld ook muziek luisteren in het aac, ogg, wma en wav formaat. Daarnaast beschikt het programma ook over ondersteuning voor Replay Gain. Meer over deze techniek om luidheid in mp3 bestanden te normaliseren uiteraard op Wikipedia.

Eenvoudig uitbreiden met plugins

Foobar2000 dankt zijn populariteit onder muziekliefhebbers ook aan het feit dat de software eenvoudig uitgebreid kan worden door middel van plugins. Zo kun je bijvoorbeeld een plugin downloaden die de software in staat stelt om songteksten weer te geven terwijl je een gedownloade track beluistert.

Ook is het mogelijk om podcasts te downloaden met deze software. De plugin die dit kan slaat een podcast (een online radio uitzending) op als mp3 formaat waardoor je deze later op je Android smartphone of iPhone kunt beluisteren. Ook kun je deze mp3 bestanden op een cd branden om ze op een normale stereo te beluisteren.

Een andere handige toepassing is tenslotte de mogelijkheid tot het bewerken van mp3 tags. Aan elk mp3 bestand zit een aantal tags verbonden. In deze tags wordt meta informatie opgeslagen met bijvoorbeeld de artiest, het genre of het album van een mp3 bestand. Met dit soort informatie is het beheren van je mp3 collectie een stuk gemakkelijker. Met Foobar2000 kan deze meta informatie gemakkelijk bewerkt worden. Download je veel mp3 bestanden? Dan is een goede meta informatie editor erg handig.

mp3 luisteren en downloaden met Foobar

de interface van de Foobar software om mp3 te luisteren

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.