Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

MP3 rippen van CD en internet

MP3 rippen

MP3 rippen

MP3 bestanden zijn handig om muziek te luisteren op je smartphone, tablet of computer. Ze nemen namelijk weinig ruimte in op het geheugen van mp3-speler. Ook wordt veel muziek op internet aangeboden in het mp3 formaat. Als je muziek aan het downloaden bent, ben je in veel gevallen een mp3 bestand aan het downloaden.

Wil je zelf mp3 bestanden maken van audio op internet of wil je een mp3 bestand maken van een audio cd? Dan noem je dat proces ook wel ‘rippen’. Met MP3 rippen wordt dan ook het maken van een mp3 bestand bedoeld. Om MP3 te rippen van een streaming video website of om een mp3- te maken van een audio cd heb je speciale software nodig. Op deze pagina twee softwarematige oplossingen om mp3 te rippen.

MP3 rippen van CD: AudioGrabber

MP3 rippen van Audio CD

AudioGrabber

Wil je je muziek-cd’s beluisteren op je smartphone, tablet of streaming media systeem? Dan zul je je muziek cd’s eerst moeten overzetten naar je computer. Daarna kun je deze muziek overzetten naar je smartphone of tablet.

Het overzetten naar je computer kan in allerlei formaten. Je kunt zelfs de cd-bestanden overzetten naar je pc om ze vervolgens af te spelen. Echt handig is dat natuurlijk niet: audio bestanden nemen relatief veel ruimte in. Beter kun je dan ook je favoriete cd’s overzetten in het mp3 formaat.

Handige software om mp3 te rippen naar je computer van een muziek-cd is AudioGrabber. Deze AudioGrabber software kun je gratis downloaden op de website van de ontwikkelaars, die vind je hier. Na het downloaden en installeren is het echte rippen naar mp3 erg gemakkelijk. Je doet de muziek-cd in de cd-rom speler van je computer. Daarna geef je in het Audiograbber programma aan dat je mp3 wil maken van deze cd.

Helemaal handig is dat je met de AudioGrabber ook automatisch track-titels en album titels kunt laten invullen. Daarmee heb je in een handomdraai een mooie muziek-verzameling in mp3 formaat. En dat zonder downloaden 😉

MP3 rippen van internet

Naast het rippen van muziek van een cd is het ook mogelijk om mp3 te rippen van internet. Grote en populaire video-sites bieden enorm veel leuke liedjes die je natuurlijk ook prima kunt afspelen op je smartphone of tablet. Het rippen van video en muziek van internet kan illegaal zijn. Wil je toch mp3 rippen dan vind je via Google een groot aantal websites die gemakkelijk mp3 bestanden kunnen maken van video’s op internet.

Net zoals mp3-bestanden die je maakt van audio-cd’s kun je ook mp3 bestanden die je ript van internet afspelen op veel verschillende apparaten. En doordat mp3 een erg populair bestandsformaat is voor het afspelen van downloaden van muziek kun je eigenlijk niet zonder goede software voor het maken van mp3-bestanden.

Wil je mp3 bestanden afspelen? Dan kan op veel verschillende apparaten, hier zie je een mp3-speler

Wil je mp3 bestanden afspelen? Dan kan op veel verschillende apparaten, hier zie je een mp3-speler

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.