Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

MP3Tag: grote hoeveelheden muziek downloads beheren

MP3 downloads beheren

MP3 Tag

Ben je een van de mensen die (extreem) veel muziek downloaden van internet? En ben je op zoek naar manieren om je downloads goed te beheren zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden? Dan is MP3Tag een van de tools die je zeker eens moet proberen. Je kunt de tool gratis downloaden via de website van de ontwikkelaar.

MP3Tag is een programma waarmee je losse mp3 bestanden automatisch, of bijna automatisch, kunt voorzien van de juiste meta-informatie. Meta-informatie is informatie die beschrijft wat voor inhoud een bestand heeft. In het geval van muziekbestanden (bijvoorbeeld in MP3 formaat) kun je in de meta-informatie vastleggen welke artiest de track heeft gemaakt en welke titel de track heeft. Maar ook kun je beschrijven tot welk genre een track behoort of bij welke gelegenheid je bepaalde tracks kunt beluisteren.

MP3Tag zoekt op basis van de bestandsnaam automatisch de bijbehorende informatie op in verschillende databases op internet. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat een gedeelte van de tracknaam, of een gedeelte van de meta-informatie, beschikbaar zijn. Tegenwoordig worden er via de programma’s waarmee je (gratis) muziek kunt downloaden nog maar zelden downloads aangeboden die helemaal geen informatie geven over de inhoud van een bestand. Is dat wel het geval? Dan zul je zelf aan de slag moeten…

Een laatste handige functie waarvoor ik MP3Tag zelf voor gebruik is de functie waarmee je een grote hoeveelheid downloads kunt hernoemen. Zo kun je bijvoorbeeld van losse tracks een compleet album maken waarbij je in de bestandsnaam de titel maar ook de naam van het album opneemt. Wil je MP3Tag gratis downloaden? Gebruik dan de link in inleiding van deze korte review. MP3Tag is alleen beschikbaar voor Windows 10 en een aantal oudere versie van Windows.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.