Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden met Vuze en Bittorrent

gratis muziek downloaden met Vuze

Vuze

Gratis muziek downloaden via bittorrent kan met veel downloadprogramma’s. uTorrent is bijvoorbeeld een bekend programma om via torrent-bestand muziek te downloaden en ook Frostwire is geen onbekende naam.

In het lijstje met Bittorrent downloadprogramma’s op gratismuziekdownload.nl ontbrak tot vandaag het programma Vuze. Vandaag meer over muziek downloaden met de Vuze software.

Over Vuze

Vuze is een downloadprogramma dat werkt via torrent bestanden. Dit betekent dat je om te muziek te kunnen downloaden met Vuze je eerst over goede torrents moet beschikken. Vuze wordt geschreven in de programmeertaal Java. Het grootste voordeel van download-software geschreven in Java is het feit dat de software gemakkelijk ontwikkeld kan worden voor verschillende besturingsystemen. Zo kun je downloaden met Vuze via Windows, Apple Mac en Linux computers.

De interface van de Vuze software voor muziek downloads

De interface van de Vuze software is er overzichtelijk

Vuze kun je gratis downloaden via de website van de makers van het programma. Naast een gratis versie is er ook een betaalde Vuze variant. Deze variant is vooral geschikt voor mensen die veel downloaden via Bittorrent. Zo is het mogelijk om met de betaalde variant je downloads automatisch te laten controleren op virussen. Ook kunnen muziek en videobestanden gelijk op cd of dvd gebrand worden. De betaalde versie van de Vuze download software kost 25 euro.

Vuze werd oorspronkelijk uitgebracht onder de naam Azureus. In 2006 besloot een deel van de ontwikkelaars om naast Azureus ook Vuze uit te brengen. Het verschil tussen Vuze en Azureus zat hem vooral in de uitgebreide sociale functies van Vuze in vergelijking met Azureus. Zo werd er een uitgebreide chat-functie aan het programma toegevoegd. Ook het delen van torrent bestanden met je vrienden zat standaard in Vuze. Omdat gebruikers de beide namen voor een download-programma verwarrend vonden werd in 2008 de software alleen nog maar als Vuze uitgebracht.

Vuze downloaden

Zoals gezegd kun je Vuze downloaden via de al eerder genoemde website. Het programma is ongeveer 70 megabytes groot en hoewel de download dus flink is, is de installatie erg simpel. Wel even opletten dat je geen toolbars en andere overbodige software mee-installeert met de Vuze software. Na het installeren en instellen van Vuze kun je gelijk beginnen met het zoeken naar muziek om te downloaden. Omdat Vuze op basis van bittorrent werkt is het aanbod van legale muziek en software groot.

De voordelen van Vuze nog in het kort.

 • Ondersteuning voor Windows, Apple Mac en Linux
 • Gratis te downloaden en te gebruiken
 • Uitgebreide ‘social’ mogelijkheden
 • Gemakkelijk uit te breiden door middel van plugins

Heb je Vuze gebruikt en heb je tips over het programma? Of wil je juist meer informatie over het downloadprogramma? Dan kun je reageren onder dit bericht. Daarnaast kun je ook bij problemen met Vuze reageren. Wie weet kunnen we je helpen met problemen met het programma.

3 reacties aanMuziek downloaden met Vuze en Bittorrent

 • Frits

  Kan ik deze versie ook gebruiken op IPad?

  • martijn

   Hoi Frits, muziek downloaden op je iPad kan niet met Vuze en BIttorrent. Eigenlijk is het Bittorrent op je iPad helemaal niet mogelijk. Het enige wat je wil kunt doen is een remote control voor een Bittorrent client op een computer of laptop installeren op je iPad. hiermee kun je vanaf afstand downloaden met Bittorrent via je iPad.

 • Ik wil graag oude muziek downloaden en op CD branden en hier evt voor betalen.
  Welk programma kan dit en hoe gaat dit te werk?

  Groetjes,

  Wiel

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.