Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van nieuwsgroepen met Newsleecher

Het logo van Newsleecher, gratis software om muziek te downloaden van Usenet

Newsleecher

Een van de manieren om muziek te downloaden is het gebruik van nieuwsgroepen in combinatie met NZB bestanden. Op Usenet, een ander woord voor nieuwsgroepen, vind je veel uiteenlopende muziek die je gratis kunt downloaden. Om optimaal te profiteren van downloads via Usenet heb je echter wel een betaald nieuwsgroepen abonnement nodig. Ook is goede gratis software om te downloaden vanaf Usenet erg belangrijk.

Betaalde nieuwsgroepen abonnementen zijn er meer dan genoeg en de keuze aan software om muziek te downloaden van Usenet is groot. Een van de programma’s die bijvoorbeeld eens kunt proberen is Newsleecher. Van deze software kwam afgelopen week een nieuwe bètaversie uit. Nieuw in deze versie van Newsleecher is onder andere een verbeterde interface die gebruik maakt van tabbladen. Ook is een Supersearch Watchdog aan de software toegevoegd. Deze kan zelfstandig in de gaten houden wanneer nieuwe downloads beschikbaar zijn.

Downloaden van de nieuwsgroepen is iets ingewikkelder dan het downloaden via een Bittorrent programma. Nadat je de software hebt geinstalleerd moet je eerst instellen hoe de software contact kan maken met Usenet. Is dat gelukt dan is de volgende stap het zoeken en downloaden van NZB bestanden. In een NZB bestand bevindt zich informatie over de locatie van bestanden op Usenet.

Als je muziek wilt downloaden moet je eerst een NZB bestand vinden met daarin informatie over de plek van die muziekbestanden op Usenet. Het vinden van NZB bestanden is met zoekmachines als Google of Bing erg eenvoudig. Zoek op de naam van een artiest, albumtitel of de naam van een los liedje in combinatie met ‘NZB’ en je zult al snel een geschikt bestand tegenkomen. Dit NZB bestand open je vervolgens met Newsleecher en daarna gaat het programma aan de slag. Eerst wordt de muziek gedownload en daarna controleert Newsleecher of de bestanden in orde zijn. Daarna pakt de software de bestanden uit waarna je de muziek daarna eenvoudig kunt luisteren op je computer of mp3 speler.

1 reactie opMuziek downloaden van nieuwsgroepen met Newsleecher

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.