Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van Usenet met SABnzbd

Begin vorige week kon je al lezen dat de Newsbin software voor het downloaden van muziek van Usenet toe was aan nieuwe versie. Ook de belangrijkste concurrent  voor het downloaden van muziek van de nieuwsgroepen, SABnzbd, was toe aan een nieuwe versie. Van het downloadprogramma verscheen afgelopen dinsdag de release candidate van versie 0.70.

Het werd trouwens ook wel tijd dat SABnzbd in een release candidate traject zou gaan. Sinds de ontwikkeling startte werd al acht bètareleases uitgebracht. SABnzbd is een downloadprogramma voor muziek, films en andere bestanden van Usenet. Het programma wordt ontwikkeld als open-source software. Dit betekent dat versies voor zowel Windows, Linux en Mac worden uitgebracht. Daarnaast is de software uiteraard helemaal gratis te downloaden.

Om muziek te downloaden met behulp van SABnzbd zijn een paar dingen benodigd. Allereerst is een nieuwsgroepen abonnement nodig. Vaak levert je provider standaard een nieuwsgroepen abonnement aan. Helaas zijn muziek bestanden op deze gratis nieuwsgroepen abonnementen vaak na een paar dagen al incompleet. Om optimaal gebruik te maken van Usenet is een betaald abonnement eigenlijk een vereiste.

Naast een gratis of betaald nieuwsgroepen abonnement is ook een NZB bestand benodigd. Deze bestanden bevatten informatie over de lokatie van de muziek die je wilt downloaden op de nieuwsgroepen servers. NZB bestanden vind je bijvoorbeeld via Google of een andere zoekmachine. Na het opstarten van de SABnzb software op je computer kun je via een browser de NZB bestanden uploaden naar de software. Het programma zorgt er daarna voor dat de muziek gedownload en uitgepakt wordt op je computer. Hierna kun je alle liedjes afspelen op je computer of natuurlijk op je iPhone, iPad of andere muziek apparaat.

De nieuwe versie van de SABnzbd download software bevat natuurlijk de gebruikelijke verbetering en bugfixes. Daarnaast biedt het programma een aantal kleinere aanpassingen waarmee de download software ook in Windows nog gemakkelijker te bedienen is. Wil je zelf muziek downloaden van Usenet met SABnzbd? Je kunt het programma gratis downloaden via deze link. Hieronder tenslotte een screenshot van de interface van SABnzbd 0.7.

Gratis muziek downloaden van Usenet

SABnzbD interface voor muziek downloaden van Usenet

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.