Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van Usenet met Spotlite

Spotlite - muziek downloaden

Spotlite

Spotlite is momenteel een goed download-programma voor mensen die graag downloaden van Usenet. Spotlite is, net zoals bijvoorbeeld Spotnet, een programma dat werkt met behulp van spots. Een spot is een bestandje waarin informatie staat over de locatie van een muziek download op Usenet. Wil je weten hoe Spotlite jou kan helpen met het zoeken en downloaden van muziek, maar ook met het zoeken van films en gratis software, lees dan absoluut verder.

Spotlite en Spotnet

Zowel Spotnet als SpotLite zijn dus programma’s om te downloaden van nieuwsgroepen. Daarnaast werken beide programma’s met spots. Een spot is een door een gebruiker aangemaakt ‘index’ bestand voor een download via een nieuwsgroep.

Het verschil tussen beide programma’s om muziek te downloaden via nieuwsgroepen is het feit dat Spotnet een alles-in-1 oplossing is. Dat programma kan namelijk spots zoeken, downloaden, uitpakken en controleren. Spotlite is een download-programma waarmee je alleen spots kunt zoeken. Dat zoeken kan erg uitgebreid, het programma kent veel meer filtermogelijkheden dan Spotnet.

Om echt muziek te kunnen downloaden moet je echter via een NZB zoek-site het bijbehorende NZB bestand zoeken om echt te kunnen downloaden. Dat NZB bestand moet je daarnaast ook nog eens openen met aparte software.

Betaald abonnement

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de Spotlite software is het aan te raden om een betaald abonnement op een nieuwsgroepen-provider te nemen. Je eigen provider (KPN, Ziggo) biedt ook nieuwsgroepen toegang maar die providers hebben een korte retentie. Dit betekent dat de downloads maar korte tijd beschikbaar zijn. In het geval van KPN kun je bijvoorbeeld rond de 20 dagen downloaden nadat iemand anders een download beschikbaar heeft gemaakt.

Een betaalde provider (Giganews is naar onze ervaring een goede provider voor de Spotlite software) biedt een veel langere retentie waardoor je veel meer gratis muziek kunt downloaden.

Conclusie

Spotlite is erg handig om muziek te downloaden, vooral de uitgebreide mogelijkheden om muziek te zoeken zijn erg handig. Aan de andere kant is het programma wat ingewikkelder in te stellen als Spotnet. Ook is de software alleen geschikt om muziek die wil gratis wil downloaden te zoeken. Voor het downloaden heb je een ander programma nodig.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.