Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek luisteren op je computer met het K-Lite Codec Pack

K-Lite Coded Pack downloaden

K-Lite Codecs

Gratis muziek downloaden van internet is natuurlijk alleen leuk als je de muziek ook echt kunt luisteren op je computer of laptop. Gelukkig is dat bij normale mp3 bestanden geen enkel probleem. MP3 bestanden worden namelijk standaard door Windows afgespeeld.

Anders wordt het echter als je muziek download in exotische bestandsformaten zoals .ogg of muziek-video’s in het .ogm formaat. Gelukkig zijn er een aantal gratis software-matige oplossingen voor problemen met het luisteren van muziek die je hebt gedownload.

K-Lite Codec pack

Een van de manieren om alles wat je download aan muziek ook echt te kunnen luisteren is het installeren van een zogenaamd ‘codec pack’. Een ‘codec pack’ is een pakketje aan uitbreidingen voor je computer of laptop waarmee deze ineens veel meer bestandsformaten kan afspelen. Een van die codec-packs is het populaire K-Lite codec pack.

Na het installeren van dit K-Lite codec pack kun je eigenlijk alle muziek luisteren die je op het internet kunt downloaden. Zo biedt het K-Lite Codec pack ondersteuning voor het weinig gebruikte .MKA bestandsformaat voor muziek. In de schermafbeelding van het K-Lite codec pack hieronder zie je welke bestandsformaten deze software nog meer ondersteunt.

Het K-Lite codec pack ondersteunt een groot aantal bestandsformaten

Het K-Lite codec pack ondersteunt een groot aantal bestandsformaten. Rechts in het screenshot zie je welke formaten ondersteund worden.

Verschillende versies

Het K-Lite Codec pack kent een aantal versies. De meest eenvoudige versie biedt alleen de plugins die nodig zijn om muziek te luisteren in andere mediaspelers. De basis versie biedt daarnaast een standaard mediaspeler waarmee je alles wat je op je computer aan muziek download kunt afspelen. Daarnaast biedt K-Lite nog twee versies die uitgebreide opties bevattten om bijvoorbeeld muziek te bewerken.

Voor de meeste thuisgebruikers die alleen muziek downloaden en deze willen afspelen is de basis versie, met media speler, de beste keuze. Ook kun je kiezen voor de eenvoudige versie als je liever je eigen mediaspeler (bijvoorbeeld Winamp) gebruikt.

Ook voor film en video

Ook als je video en film download van het internet, of als je video’s bewerkt, dan moet je het K-Lite codec pack eigenlijk hebben. Naast het afspelen van bijna alle muziek die je van internet download kun je met deze gratis software ook een enorm aantal video-formaten afspelen. Heb je dus een video- of filmbestand dat je niet kunt bekijken op je computer en weet je niet hoe je dit probleem moet oplossen? Installeer dan het K-Lite codec pack en waarschijnlijk is je probleem opgelost.

Het K-Lite codec pack kun je gratis downloaden via de website van de ontwikkelaars. Ook vind je daar nog meer informatie over problemen met het luisteren van gedownloade muziek. Heb je toch nog problemen met het luisteren en downloaden van muziek? Vraag dan om hulp door onder dit bericht te reageren.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.