Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Ocenaudio – gratis software voor het bewerken van mp3 bestanden

OcenAudio - muziekbestanden bewerken.

OcenAudio

Wil je een muziek download bewerken door bijvoorbeeld een track in te korten of juist een mp3 langer maken door het tempo aan te passen? Dan kom je voor een gratis programma om dat soort bewerkingen uit te voeren al snel uit bij Ocenaudio. 

Mogelijkheden OcenAudio

Ocenaudio biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het bewerken van muziekbestanden. Een compleet overzicht van alles wat je met muziekbestanden kunt doen past niet op deze pagina. Daarom hieronder een aantal van de functies die Ocenaudio heeft.

  • Beschikbaar voor meerdere platformen
  • Realtime effecten in mp3’s beluisteren
  • MP3 bestanden samenvoegen of splitsen
  • MP3 bestanden korter of langer maken door het tempo aan te passen
  • Extreem grote bestanden in hoge kwaliteit bewerken
  • Muziek downloads omzetten van mp3 naar een ander formaat

Gratis downloaden

Ocenaudio wordt uitgebracht onder een freeware licentie. Hierdoor kan iedereen het programma gratis downloaden. Ocenaudio wordt momenteel aangeboden voor een drietal besturingssystemen. Je kunt de software downloaden voor Windows (waarbij ook Windows XP nog ondersteund wordt), Apple OS X en Linux.

De interface van Ocenaudio is eenvoudig opgebouwd en makkelijk in het gebruik.

De interface van Ocenaudio is eenvoudig opgebouwd en makkelijk in het gebruik.

Een bijkomend voordeel van een freeware programma is de mogelijkheid voor andere gebruikers om het programma aan te passen. Hierdoor is OcenAudio een ontzettend goede keuze als je mp3 bestanden en andere muziek downloads met bijzondere effecten wil aanpassen. Door middel van plugins en filters kun je Ocenaudio namelijk ontzettend veel extra mogelijkheden geven.

Je kunt hier Ocenaudio gratis downloaden.

Alternatief?

Ben je niet zo gecharmeerd van OcenAudio of wil je gewoon een ander programma gebruiken voor het bewerken van de muziek die je download? Dan is Audacity een alternatief wat absoluut de moeite waard is. Het grootste verschil zit hem vooral in de interface van beide programma’s.

Waar Ocenaudio eenvoudig in het gebruik is lijkt dat programma beter geschikt voor beginners en mensen die af en toe muziek downloaden en bewerken. Ben je een meer ervaren gebruiker? Dan is Audacity misschien beter geschikt. Al kun je OcenAudio dus wel naar wens aanpassen door filters en plugins.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.