Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify breekt eigen record: 500 miljoen voor muziek-industrie in 2013

Spotify heeft sinds haar oprichting in 2006 in totaal 1 miljard betaald aan muzikanten en platenmaatschappijen die hun muziek via de streaming dienst beschikbaar stellen. Van dat enorme bedrag, omgerekend in euro ruim 700 miljoen, werd de helft in 2013 betaald. De andere 7 jaar van Spotify waren goed voor de andere helft van het uitgekeerde bedrag aan artiesten.

Een en ander valt te lezen op een pagina die Spotify speciaal voor artiesten die twijfelen over het nut van Spotify online heeft gezet. Uit de cijfers blijkt dat Spotify vergeleken met concurrerende diensten als Deezer en All Access veel meer betaalt aan artiesten. Daarnaast is ook te zien dat het totaalbedrag dat de streaming muziekdienst uitbetaalt jaarlijks forst stijgt. Zo werd in 2012 nog maar de helft uitgekeerd van het totale bedrag dat alle auteursrechthebbenden in 2013 ontvangen.

Niet per stream

Spotify betaalt auteursrechthebbenden niet per individuele stream. Het aantal losse liedjes dat maandelijks wordt afgespeeld speelt wel mee in de berekening die Spotify hanteert. Gemiddeld betaalt Spotify tussen de 0,6 en 0,84 cent per los liedje dat gebruikers streamen. Daarnaast keert het bedrijf voor liedjes die gestreamd worden door Spotify premium meer uit,

Deze cijfers betekenen in de praktijk dat een onbekende artiest maandelijks ongeveer 3300 dollar krijgt uitbetaald. Voor een artiest met een populair album kan dat bedrag oplopen tot meer dan 400.00 dollar. Een top 10 notatie in de Spotify top 10 kan een artiest ongeveer 150.000 dollar opleveren, dit afhankelijk van de duur van de positie en de hoogste notering in deze top 10.

Meer informatie over de manier waarop Spotify geld verdient en informatie over de manier waarop dit geld vervolgens wordt uitgegeven op de speciale Spotify pagina. Wil je zelf (gratis) muziek streamen met Spotify? Dan vind je op onze Spotify pagina ook meer informatie.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.