Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis Muziek Luisteren op Internet

Online muziek luisteren

Online Muziek Luisteren

Muziek luisteren via internet is sterk in opkomst. Vooral de vele gratis streaming diensten hebben het muziekaanbod via internet enorm doen groeien. Als je online muziek wilt luisterendan zijn daarvoor een aantal manieren.

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest populaire manieren om gratis muziek te luisteren op internet. Ook vind je hier de voor- en nadelen van muziek luisteren via internet en een vergelijking tussen online muziek luisteren en muziek downloaden.


De voordelen van het luisteren naar muziek via internet zijn groot:

  • Legaal– streaming muziek luisteren via internet is eigenlijk altijd legaal omdat je de muziek niet op je eigen computer opslaat en deze verder verspreidt.
  • Groot aanbod – door de vele bedrijven, websites en radiostations die streaming muziek aanbieden via internet is het aanbod enorm.
  • Gratis – bijna alle streaming muziek diensten en websites waar je online muziek kunt luisteren zijn volledige gratis.
  • Eenvoudig te gebruiken – om muziek te luisteren via internet voldoet een webbrowser of een eenvoudig te installeren programma. Je hoeft geen ingewikkelde downloadprogramma’s te installeren.
  • On-Demand – door de nieuwe generatie van muziek websites en streaming software kun je via internet on-demand, op aanvraag dus, gratis muziek luisteren. Je bent dus niet afhankelijk van een redacteur die bepaald wanneer jouw favoriete liedje voorbij komt.
  • Streamen naar mediaspelers – veel nieuwe mediaspelers leveren ondersteuning voor het afspelen van muziek die wordt gestreamd vanaf internet. Denk bijvoorbeeld aan Logitech en Sonos mediaspelers.
Muziek streamen naar mediaspeler

Muziek streamen naar mediaspeler

Hoe groot de nadelen ook zijn, muziek luisteren via internet kent ook nadelen. Onderstaand een lijst met nadelen aan online muziek luisteren.

  • Mindere geluidskwaliteit – doordat muziek via internet gestreamd wordt over een internet verbinding is de kwaliteit minder dan die van een gedownload mp3 bestand of een ouderwetse muziek cd.
  • Alleen online te beluisteren – als je muziek luistert via internet is het logisch dat je verbinding moet hebben met het internet. Wil je dus muziek luisteren op je mp3 speler? Dan zul je de muziek moeten downloaden als mp3 bestand.
  • Onoverzichtelijk aanbod – door het grote aanbod in online muziek diensten is het lastig om juist die website te vinden met de jouw door gewenste muziek.

Muziek luisteren of muziek downloaden?

Muziek luisteren via internet kent zo zijn voor- en nadelen. Muziek downloaden kent dezelfde voor- en nadelen. Wanneer kun je nu beter muziek downloaden en wanneer is online luisteren een betere optie? Wil je muziek luisteren op je high-end stereo dan is downloaden de meest voor de hand liggende keuze. Door de lage geluidskwaliteit zal je installatie niet tot zijn recht komen.

Ook als je muziek wilt luisteren op je mp3 speler of iPhone zonder wifi of 3g verbinding (bron) dan is downloaden de enige manier om toch muziek te luisteren terwijl je onderweg bent. Het streamen van muziek is namelijk alleen mogelijk als je verbinding hebt met het internet.

Wil je terwijl je aan het internetten bent muziek beluisteren? Dan is online muziek luisteren de beste manier. Het is namelijk gratis, volledig legaal en het aanbod is enorm. En met de grote keuze aan streaming muziek diensten is het vinden van nieuwe muziek veel eenvoudiger. Daarnaast ondersteunen veel media-spelers en muziek systemen zoals de Sonos streaming muziek diensten. Dit betekent dat je met dit soort apparaten altijd muziek kunt luisteren.

Gratis muziek luisteren op internet

Gratis muziek luisteren op internet kan op veel manieren. Hieronder een niet compleet overzicht van streaming muziekdiensten websites waar je online muziek kunt luisteren.

Allereerst de streaming muziek diensten die je in Nederland kunt gebruiken om via internet gratis muziek te luisteren. De bekendste dienst is natuurlijk die van Spotify. Met Spotify kun je, als je de software installeert, na registratie maandelijks online gratis muziek luisteren. Nadeel aan Spotify is de benodigde registratie om het programma te kunnen gebruiken. Ook moet je voor Spotify betalen als je muziek in hoge kwaliteit wilt beluisteren. Voordeel van een betaald abonnement is dan weer wel dat je ook off-line muziek kunt luisteren op je smartphone of iPhone.

Een andere grote speler in Nederland op het gebied van streaming muziek is Deezer. Met Deezer kun je 15 dagen gratis muziek luisteren via internet. Wil je daarna gebruiken maken van de website? Dan zul je daarvoor moeten betalen. Voordeel van Deezer is dat je, in tegenstelling tot Spotify, geen speciale software nodig hebt. Je kunt de website openen en dan gelijk muziek luisteren. Deezer is zoals gezegd 15 dagen gratis te proberen. Daarna kost de website €4,99 per maand.

online muziek luisteren Deezer

De interface van Deezer

Andere populaire websites om muziek te luisteren op internet zijn Youtube, Vimeo en natuurlijk Grooveshark. Alle drie deze websites kun je gebruiken om muziek te luisteren. Grooveshark is van drie genoemde sites de enige die puur gericht is op muziek. Youtube en Vimeo zijn primair websites gericht op het vertonen van videobeelden in combinatie met muziek. Op alle drie de websites vind je een enorm aanbod aan muziek. Nadeel is wel dat de geluidskwaliteit laag is vergeleken met bijvoorbeeld Deezer en Spotify.

Zoals je hebt kunnen lezen is het aanbod van gratis muziek diensten via internet enorm. Deze pagina is daarom niet compleet. Heb jij zelf goeie tips of trucs over het online luisteren van muziek? Reageer dan onder dit bericht. Goede tips worden opgenomen in dit artikel.