Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

MP3 download als ringtone voor mobiel

Met de huidige generatie smartphones is het instellen van een mp3 bestand als ringtone een fluitje van een cent. Je favoriete liedje als ringtone instellen is daarnaast ook nog eens erg handig, je herkent jouw ringtone uit duizenden en weet dus gelijk wanneer je gebeld wordt. Om een nog betere ringtone te maken van een mp3 bestand dat je gratis download van het internet kun je een aantal programma’s gebruiken. Op deze pagina lees je precies hoe je van een mp3 muziek download een eigen ringtone voor je smartphone of iPhone maakt.

Mp3 ringtones maken met Audacity

Audacity is open-source (dus gratis) software die geschikt is om mp3 bestanden, maar ook andere muziekformaten, te bewerken om zo mooie ringtones te maken van de muziek die je gratis download van het internet. Audacity is beschikbaar voor een aantal besturingssystemen waaronder uiteraard Windows en Mac.

Om met Audacity mp3 bestanden te kunnen bewerken heb je naast de software een plugin nodig. Die plugin zorgt ervoor dat Audacity mp3 bestanden kan herkennen en kan opslaan. Je vindt informatie over het installeren van de Lame plugin op deze pagina.

Na het downloaden en installeren van Audacity kun je via ‘bestand’ en dan ‘openen’ mp3 bestanden selecteren. Na het openen van een mp3 bestand kun je met je muis aangeven welk fragment je van een bepaald mp3 bestand als ringtone wil gebruiken. Door op ‘Play’ te klikken kun je luisteren of het fragment van het liedje geschikt is als ringtone. Is dat het geval dan volstaat het om het bestand op te slaan als mp3 bestand. Je moet tijdens het opslaan van de ringtone even aangeven waar je de Lame plugin voor mp3 bestanden hebt opgeslagen.

Save as Mp3 in Audacity

Save as Mp3 in Audacity

Online mp3 ringtone maken

Een andere manier om van een mp3 download een stukje te gebruiken als ringtone is het gebruik van MP3Cut. Via deze website kun je een muziekbestand (mp3, wma, ogg) uploaden, bewerken en vervolgens downloaden. Via de site kun je aangeven welk stukje van een track je wilt gebruiken als ringtone. Daarnaa ‘cut’ (knipt in het Nederlands) de website alle muziek voor en na jouw opgegeven clipje weg en maakt de online tool van het stukje muziek een nieuw mp3 bestand dat je gratis kunt downloaden.

Online een mp3 ringtone maken

Online een mp3 ringtone maken


De voordelen van de MP3cut website ten opzichte van software om ringtones te maken van mp3 downloads zie je hieronder. Groot nadeel is alvast dat de geluidskwaliteit niet optimaal is. Software op je eigen computer zal over het algemeen betere mp3 bestanden opleveren die beter zullen klinken als ringtone op je iPhone of smartphone.

  • Je hebt geen speciale software nodig om mp3 bestanden als ringtone te gaan gebruiken
  • Gratis te gebruiken
  • Veel bestandsformaten worden ondersteund
  • Ondersteunt ook video, maar gebruikt alleen het geluid

Ook andere websites zijn geschikt om mp3 bestanden te bewerken zodat je een 30 seconden durende muziekclip krijgt die je kunt gebruiken als ringtone. Kijk bijvoorbeeld eens op CellSea.com voor de gratis mp3 ringtone maker.

De ringtone op je mobiel zetten

Als je ringtone eenmaal klaar en naar wens is dan moet je deze uiteraard wel op je smartphone of iPhone zetten. Hiervoor zijn een aantal manieren. De handigste is om de ringtone (in mp3 formaat) naar je e-mail adres te versturen. Daarna open je de e-mail met de mp3 ringtone op je smartphone waarna je aangeeft dat je dit mp3 bestand als ringtone wil gebruiken. Andere manieren om mp3 bestanden/ringtones over te zetten naar je smartphone is via infrarood, via een datakabel of via wifi.