Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek naar je iPhone, iPad of iPod zonder iTunes

Als je een iPod, iPad of iPhone gebruikt om je gedownloade muziek af te spelen ben je bijna verplicht om gebruik te maken van iTunes om muziek naar je iPod te verplaatsen. Helaas blinkt iTunes onder Windows niet uit in gebruikersgemak, het programma heeft een onoverzichtelijke interface en ook werkt het lang niet altijd zoals je zou willen.

Gelukkig zijn er gratis alternatieven voor iTunes die je kunt gebruiken als je muziek naar je iPhone wilt verplaatsen zonder iTunes te gebruiken. Daarnaast kun je met bepaalde gratis software ook nog eens de muziek van je iPod afhalen, iets dat met iTunes niet kan.

iTunes alternatief Mediamonkey

iphone-zonder-itunes-mediamonkey

mediamonkey

Een van de meeste gebruikte software pakketten om muziek van en naar je iPad te verplaatsen is het programma Mediamonkey. Je download de gratis versie van dit programma via deze link.

Het programma komt naast een gratis versie ook als betaalde variant uit. In de betaalde versie is het bijvoorbeeld mogelijk om cd’s en dvd’s te branden van de muziek die je op je iPad of iPhone hebt staan. Daarnaast is de betaalde versie ook in staat om mp3 bestanden te maken van muziek die download in andere formaten of muziek die je van een cd afhaalt.

Grappig genoeg werkt Mediamonkey niet als iTunes alternatief voordat je eerst iTunes installeert. De belangrijkste reden hiervoor is dat Apple speciale drivers gebruikt voor het verbinden van je iPhone met je computer. Zonder iTunes heeft je computer niet de beschikking over deze iPhone drivers. Nadat je iTunes hebt geïnstalleerd kun je de gratis versie van de Media Monkey software installeren.

Media Monkey gebruiken als iTunes alternatief

Nadat je de gratis Media Monkey software hebt geïnstalleerd is het up- en downloaden van muziek naar je iPad zonder iTunes een fluitje van een cent. In onderstaand screenshot zie je allereerst hoe je Mediamonkey verbinding laat maken met je Iphone. Je gaat hiervoor naar het menu tools en vervolgens naar ‘sync device’. Als je je iPhone hebt aangesloten op je computer dan staat deze als het goed is in het rijtje met apparaten waar je verbinding mee kunt maken.

mediamonkey-interface-1

Mediamonkey verbinden met je iPhone

Heeft de Mediamonkey software eenmaal contact met je iPod dan kun je software gebruiken. Je kunt mp3 bestanden naar je iPod slepen maar ook is het mogelijk om hele muziek downloads naar je iPod te verslepen. De interface van de mediamonkey software werkt een stuk sneller dan die van iTunes. Het is dan ook een prima alternatief als je muziek naar je iPod wilt verplaatsen zonder iTunes. Naast Mediamonkey zijn er nog een aantal gratis software programma’s om muziek downloads zonder iTunes naar je iPhone verplaatsen. Hierover lees je later meer op gratismuziekdownload.nl