Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotnet instellen met je provider

Spotnet, iedereen heeft het erover of gebruikt het al om muziek en andere media te downloaden van de nieuwsgroepen. Om het muziek downloaden met Spotnet nog gemakkelijker te maken vind je op deze pagina de instellingen voor Spotnet voor een groot aantal Nederlandse providers als Ziggo, KPN, UPC en Tele2. Deze instellingen heb je nodig om de nieuwsgroep van jouw internet provider te gebruiken om te downloaden van Spotnet.

Natuurlijk download je nog gemakkelijker met Spotnet als je een betaald abonnement op een nieuwsgroepen provider neemt. Met een betaald abonnement is de retentie waarmee je met Spotnet kunt downloaden veel langer. Bij sommige usenet providers kun je tot wel 800 dagen terug downloaden van nieuwsgroepen met Spotnet. Verder verwijzen we je graag naar ‘hoe werkt spotnet‘ als je meer wilt weten over downloaden met Spotnet.

Om de instellingen te kunnen invoeren ga je in Spotnet naar ‘Bewerken’ en dan naar ‘Provider’. In het nu volgende scherm kun je de gegevens zoals je ze hieronder leest invullen. Let vooral goed op de velden gebruikersnaam en wachtwoord. zijn deze velden verkeerd ingevuld dan kan Spotnet geen contact maken met de nieuwsgroep van je provider.

Spotnet en Usenet met UPC

Als je klant bent van internetbedrijf UPC dan heb je in principe een probleem als je wilt downloaden van Usenet. UPC heeft namelijk geen eigen nieuwsgroepen waar je binaries van kunt downloaden. Wel is het mogelijk om voor een paar euro per maand een abonnement af te sluiten via een Usenet provider. Een goede keuze om te downloaden van Usenet in combinatie met een abonnement is bijvoorbeeld Giganews. Ook andere nieuwsgroepen providers kun je gebruiken als je Spotnet en UPC wilt combineren.

Downloaden van Spotnet met Ziggo

Ziggo is een van de grootste internet providers van Nederland. Bij Ziggo kun je downloaden van Spotnet tot 30 dagen terug in de tijd. Dat is namelijk de periode waarbinnen Ziggo binary nieuwsgroepen aan haar klanten aanbiedt. Ziggo hanteert rondom het downloaden van nieuwsgroepen met Spotnet een fair use policy. Dit betekent dat alle klanten van Ziggo een gelijkwaardige hoeveelheid mogen downloaden van nieuwsgroepen. Zolang je geen tientallen films per maand download zit je in de meeste gevallen dus wel goed.

Hierbij de gegevens voor het instellen van Spotnet samen met Ziggo. De goede gegevens hangen trouwens af van je e-mail adres. Kijk in het lijstje hieronder welke server je moet gebruiken (als je een @ziggo.nl e-mail adres hebt gebruik je news.ziggo.nl).

  • @quicknet.nl –> news.quicknet.nl
  • @multiweb.nl –> news.quicknet.nl
  • @casema.nl –> news.casema.nl
  • @home.nl –> news.home.nl
  • @ziggo.nl –> news.ziggo.nl

Gebruik het news.ziggo adres in de instellingen van Spotnet zoals je in het nu volgende screenshot ziet. In de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord vul je je e-mail adres en wachtwoord in zoals dat werd geleverd bij je Ziggo abonnement. Kijk in de brief die je van Ziggo ontving om te kijken welk mailadres en wachtwoord je moet gebruiken.

spotnet-downloaden-ziggo

Ziggo en Spotnet

Downloaden Spotnet met XS4all

Ook bij XS4all kun je gratis downloaden met Spotnet. XS4all heeft voor nieuwsgroepen een speciale server die geschikt is voor grotere bestanden. Ook hanteert XS4all een fair use policy rondom het downloaden met Spotnet. Ook bij XS4all betekent dit dat je enigszins moet letten op de hoeveelheden die je downloadt met Spotnet. Gebruik de logingegevens van je account in de velden gebruikersnaam en wachtwoord in Spotnet. De rest van de gegevens vul je in zoals ze in onderstaand screenshot te zien zijn.

xs4all-spotnet

XS4all spotnet

Downloaden van Spotnet met Tele2

Tele2 is een relatief nieuws internet provider. Tele2 levert zelf geen nieuwsgroepen dienst aan maar abonnee’s kunnen Spotnet gebruiken omdat Tele2 een contract heeft met TweakDSL over het gebruik van haar nieuwsgroepen. Bij Tele2 geldt een fair use policy en de snelheid waarmee je met Spotnet kunt downloaden is gekapt op 650 kilobyte per seconde. Tegen betaling kan een hogere snelheid worden verkregen. Bij Tele2 moet je de Spotnet instellingen invullen zoals in onderstaand screenshot. De velden wachtwoord en gebruikersnaam kunnen leegblijven. Tele2 controleert je ip-adres om te zien of je spotnet kunt gebruiken met hun nieuwsgroepen.

tele2-spotnet-instellingen

Tele2 en spotnet

Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met de correcte gegevens voor jouw provider. Hou hem dus goed in de gaten!