Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

De beste muziek apps voor iOS

de beste muziek apps voor je iPad

iPad

Als je de trotse bezitter bent van een iPad of iPhone dan zul je het apparaat ongetwijfeld gebruiken om muziek mee te luisteren. Zowel de iPhone als iPad zijn daar namelijk erg goed voor ingericht. Denk aan de koppeling met iTunes waarmee je muziek die je gratis of betaald hebt gedownload eenvoudig kunt beheren.

Maar ook de bediening van een iPad of iPhone voor het luisteren van muziek is erg handig. In dit artikel lees je welke applicaties het beste zijn als het aankomt op gratis muziek downloaden, luisteren en beheren op iPhone en iPad. Heb je zelf goede tips voor muziek software voor Apple devices? Laat het ons dan weten!

De applicaties in dit lijstje zijn allemaal gratis met uitzondering van de Spotify applicatie. We beginnen het lijstje daarom met die applicatie waarmee je eenvoudig muziek kunt streamen naar je iPhone of iPad. Wil je trouwens muziek luisteren op je iPhone of iPad? Dan kan dat wel helemaal gratis met Spotify Free. Je hebt dan alleen geen on-demand muziek tot je beschikking maar kunt alleen luisteren naar de muziek die Spotify op dat moment uitzendt.

Spotify App: muziek luisteren

De Spotify applicatie is een erg populaire app waarmee je tegen een geringe vergoeding muziek kunt downloaden en kunt luisteren op je iPad of iPhone. Spotify is in essentie een applicatie waarmee je muziek kunt streamen naar je mobiele apparaat. Spotify biedt haar iPad en iPhone versies echter alleen aan in combinatie met een betaald abonnement.

Het voordeel van de betaalde Spotify abonnementen is dat je je favoriete muziek via de Spotify app kunt downloaden naar je iPad of iPhone waar je ze vervolgens off-line beschikbaar kunt maken. Dit betekent dat je de muziek in Spotify die off-line beschikbaar is ook kunt luisteren als je geen verbinding met internet hebt.

Het aanbod van Spotify is gigantisch. Nieuwe albums, top 40 hits, Nederlandstalig je kunt het zo gek niet verzinnen of je favoriete liedjes zijn terug te vinden in Spotify. Ben je op zoek naar de beste applicatie voor iPhone of iPad om muziek te streamen en muziek te luisteren? Dan moet je Spotify downloaden en installeren via de App Store.

Spotify radio luisteren op iPhone wel gratis

Muziek luisteren op je iPhone of iPad is wel gratis met Spotify Radio

Shazam app: muziek herkennen

Je herkent het vast wel: je zit in de auto en op de radio komt opeens een superleuk liedje voorbij. Helaas laat je geheugen je in de steek en kom je niet op de titel of artiest van het liedje. Met de Shazam muziek applicatie voor iPhone en iPad kun je gemakkelijk achter de titel en artiest van een liedje op de radio komen.

Het enige wat je hoeft te doen is de Shazam app openen en je iPhone of iPad in de buurt van de luidspreker houden. De applicatie zal vervolgens, via internet, de titel en artiest van het liedje opzoeken en weergeven op het scherm. Ook kan de applicatie bijhouden wat voor liedjes je allemaal terug laat zoeken en bestaan er koppelingen met onder meer Spotify en iTunes. Daar kun je de met Shazam herkende muziek gratis luisteren of betaald downloaden.

De shazam iPad en iPhone app om gratis muziek te herkennen

De interface van Shazam is erg eenvoudig in het gebruik.

Shazam is een superhandige gratis app die wij hier op de redactie vaak gebruiken. Ben jij op zoek naar een applicatie waarmee je op je iPad of iPhone muziek kunt herkennen? Dan moet je Shazam proberen: gratis en erg gebruikersvriendelijk.

Free Music Download: gratis muziek downloaden

De Free Music Download app voor iPad en iPhone doet een aantal dingen. De app is in eerste instantie bedoeld om gratis muziek te downloaden op je iPad en iPhone. De app doet dat via Google en andere zoekmachines. Na het intypen van de titel van een liedje of de naam van een artiest geeft de applicatie een lijst weer met mp3 bestanden die via de zoekmachine zijn gevonden.

De gevonden mp3 bestanden kun je vervolgens als gratis muziek downloaden op je iPad of iPhone. Over deze muziek download app voor iPad en iPhone is al eerder geschreven op gratismuziekdownload.nl. Op deze pagina vind je meer informatie.

Radio 538 app: muziek luisteren

muziek luisteren via radio op je iPad

de simpele interface van de 538 app op je iPhone

Radio 538 is een van de populairste radiostations in Nederland. De zender heeft uiteraard ook een eigen applicatie voor zowel iPhone als iPad. Met de applicatie kun je gratis muziek luisteren: je luistert dan uiteraard naar een livestream van de uitzending. Naast deze live-stream kun je met de radio 538 applicatie ook naar andere zenders luisteren die door 538 als webstream worden aangeboden.

Andere zenders hebben natuurlijk ook eigen applicaties. Een van de zenders is bijvoorbeeld de Nederland FM applicatie voor zowel iPhone als iPad. Met die applicatie kun je Nederlandstalige liedjes luisteren via internet. Beide applicaties vind je terug in de app-store via je iPhone of iPad.

Tot slot

Gratis muziek applicaties voor iPhone en iPad zijn er in overvloed. Op deze pagina vind je een viertal applicaties die je kunt gebruiken om meer uit je iPhone en iPad te halen als het aankomt op muziek luisteren met je tablet of iPhone. Heb je zelf goede tips? Laat het ons dan weten. Deze lijst zal nooit compleet zijn omdat er continue nieuwe applicaties uitkomen die muziek downloaden en muziek downloaden nog leuker, gemakkelijker of uitgebreider maken.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.