Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Een muziek cd rippen als MP3 bestand met CDex

CDex - cd rippen naar mp3

CDex – met CDex maak je gemakkelijk mp3 bestanden van een muziek-cd.

Voor mensen die muziek downloaden van internet is het begrip mp3 natuurlijk bekend. MP3 is een bestandsformaat voor audio-bestanden dat zich vooral goed leent voor het up- en downloaden van muziek via internet. MP3 bestanden zijn veel kleiner dan de originele muziekbestanden zoals deze op een muziek-cd staan. En ondanks hun geringe grootte klinken mp3 bestanden net zo goed als muziek van een cd. 

Heb je een muziek cd die je graag luistert maar die je niet als mp3 hebt? Dan kun je op internet genoeg software vinden om van een muziek cd mp3 bestanden te maken. Dit proces, het omzetten van een muziek-cd naar mp3, wordt ook wel rippen genoemd. Een van de beste programma’s om een audio cd te rippen is CDex. Van dat programma verscheen vandaag een nieuwe versie. Wil je weten hoe je met CDex een muziek-cd kunt rippen? Dan vind je hier alle informatie.

Hoe maak je mp3 bestanden van een muziek-cd?

Om mp3 bestanden te maken heb je minimaal de volgende zaken nodig op je computer of laptop (voor het gemak gaan we ervan uit dat je wel een cd hebt die je graag wil rippen):

  1. Een CD-Rom of DVD-speler om de audio cd te kunnen lezen
  2. De CDex software geïnstalleerd op je computer

Om te beginnen met rippen doe je de audio-cd in de cd/dvd speler van je computer. Start het CDex programma op en navigeer met behulp van de file-browser naar je cd-rom station. Daar zul je, als de cd in de speler zit, zien dat deze herkend wordt door CDex.

Door in het programma op het vergrootglas te klikken zal CDex proberen om via internet automatisch de titels van de tracks en album informatie te verzamelen. Deze informatie wordt gebruikt om de mp3 bestanden op een handige manier op te slaan.

Een muziek cd rippen met CDex.

Een muziek cd rippen met CDex.

Klik vervolgens op een van de drie iconen aan de rechterkant van de CDex interface. De bovenste ript de muziek als wav bestand. Dat type bestand is groot en onhandig voor gebruik op internet. Kies daarom voor de tweede of derde button. De ene maakt genormaliseerde mp3 bestanden terwijl het andere icoon gewone mp3 bestanden maakt. Of je normale of genormaliseerde mp3’s maakt is niet erg belangrijk.

Na een druk op de knop zal het programma beginnen met het maken van je mp3 bestanden. De snelheid waarmee dat gaat is afhankelijk van de snelheid van je computer. In het algemeen duurt het rippen van een muziek-cd een paar minuten. De CDex software zal de mp3 bestanden die gemaakt worden opslaan in een map op jouw computer die dezelfde naam heeft als de muziek-cd die je ript.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.