Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis Muziek Downloaden: Legaal of Illegaal?

Gratis muziek downloaden, is dat nu legaal of illegaal? Helaas is een eenvoudig antwoord op deze vraag niet te geven. Muziek downloaden kan namelijk zowel legaal als illegaal. Om te weten of je download nu legaal of illegaal is moet je vooral even goed nadenken. Daarnaast is het belangrijk om de wetgeving rondom het downloaden van muziek in de gaten te houden: de wetten in Nederland zijn duidelijk over wat wel en niet mag rondom het gratis downloaden van muziek.

gratis muziek downloaden, legaal of illegaal?

Gratis muziek downloaden is in Nederland legaal, zolang je maar niet meewerkt aan de verdere verspreiding van deze muziek download.

De wetgeving rondom het gratis downloaden van muziek in Nederland is duidelijk: gratis muziek downloaden voor eigen gebruik mag. Deze muziek vervolgens verspreiden, op wat voor manier dan ook, is illegaal. Zolang je dus gratis muziek download zit je eigenlijk altijd goed, maar deze muziek vervolgens uploaden is illegaal. Datzelfde geldt ook voor het branden en verspreiden van gedownloade muziek op een cd-rom of het plaatsen van deze muziek op de mp3-speler van iemand anders: dat is illegaal.

Vooral het gebruik van Bittorrent programma’s in combinatie met websites als de Pirate Bay zijn eigenlijk altijd illegaal. Bij het downloaden van Bittorrent ben je tegelijkertijd namelijk ook aan het uploaden naar andere gebruikers. Met het downloaden is niets mis, het uploaden is echter illegaal. Pas daarom goed op tijdens het gratis downloaden van muziek via Bittorrent. Zolang je namelijk ook meewerkt aan het uploaden van deze muziek ben je illegaal bezig.

Naast gratis muziek downloaden kun je tegenwoordig ook gratis muziek luisteren via websites als Youtube en Grooveshark. Ook streaming muziekdiensten als Spotify en Deezer laten je gratis muziek luisteren. Deze websites zijn natuurlijk legaal te gebruiken. Het gratis downloaden van muziek van websites en streaming muziek diensten is in sommige gevallen wel illegaal. Natuurlijk gaat het vooral om de rechtmatige eigenaar van de muziek: vindt deze goed als je de muziek gratis download? Dan is er niets aan de hand!

Legaal of illegaal gratis muziek downloaden, het blijft een lastige kwestie. In Nederland geldt gelukkig dat je niet strafbaar bent als je gratis muziek download zolang je er maar voor zorgt dat je niet meewerkt aan de verdere verspreiding van deze muziek downloads.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.