Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Hoe moet je MP3 afspelen op een Sonos One of Play:1,3 of 5

Draadloze muzieksystemen van Sonos blinken uit in gebruikersvriendelijkheid. Of je nu een Sonos One of een Sonos Play:5 hebt, via online muziekdiensten is het erg eenvoudig om muziek af te spelen.

Anders lijkt dat te worden als je muziek wil afspelen die je van internet hebt gedownload. Maar gelukkig lijkt dat maar zo. Want ook voor mensen die veel gratis muziek downloaden kunnen Sonos speakers een prima keuze zijn.

Sonos maakt een aantal verschillende draadloze muzieksystemen.

Sonos maakt een aantal verschillende draadloze muzieksystemen.

Je kunt met een Sonos device probleemloos mp3 downloads afspelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een Sonos speaker en een desktop of laptop. Verder heb je uiteraard de Sonos software op je smartphone en op je computer nodig. Heb je meer dan 65000 lokale mp3 bestanden? Dan kun je beter Plex gebruiken. Plex werkt ook samen met Sonos, deze software kan ook grotere muziekcollecties beheren.

Hoe kun je MP3 bestanden afspelen op je Sonos speaker?

Volg dit stappenplan om MP3 downloads af te spelen op een Sonos speaker. Download allereerst dit programma van de Sonos website. Installeer het op de computer of laptop waarop je muziek downloads zijn opgeslagen. Installeer vervolgens de tool door het installatiebestand te openen.

Tijdens de installatie wil de software verbinding maken met je Sonos netwerk. Je kunt deze verbinding automatisch instellen maar ook kun je handmatig verbinding maken. Het is onmogelijk om de software te installeren op een computer of laptop binnen een netwerk zonder Sonos speakers.

Open de Sonos Desktop Controller app, zoals de tool officieel heet. Klik op ’toevoegen’ en selecteer de map waarin je je gratis muziek downloads hebt opgeslagen. Volg nu de stappen om het toevoegen van muziek te voltooien. Afhankelijk van de hoeveelheid MP3 bestanden kan dit best even (+/- 15 minuten) duren.

Sonos desktop controller app.

Sonos desktop controller app.

Is de muziekbibliotheek toegevoegd aan Sonos? Dan zie je je muziek nu staan in de Desktop Controller app. Maar ook op je smartphone of tablet vind je de muziek nu terug via de Sonos app. Het afspelen van lokaal opgeslagen MP3 bestanden werkt nu heel eenvoudig. Klik een track aan om deze af te spelen.

Tot slot…

MP3 bestanden die je van internet download kun je zoals je hebt gelezen heel gemakkelijk afspelen op je Sonos speaker(s). Voeg de tracks toe aan de Sonos Desktop Controller App  en je kunt ze beluisteren. Tot slot nog twee tips:

  1. De eerste tip is logisch: als je computer met daarop de MP3 bestanden uitstaat kun je ze niet beluisteren op je draadloze muzieksysteem.
  2. Als je nieuwe downloads toevoegd aan de map met MP3 bestanden moet je de bibliotheek bijwerken om ze te kunnen afspelen. Ga naar het tabblad ‘meer’, kies voor ‘instellingen’, selecteer de optie ‘muziekbibliotheek beheren’ en tot slot ‘muziekindex nu bijwerken’.

 

 

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.