Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden van Usenet: wat heb je nodig?

Hoe moet je muziek downloaden van Usenet?

Hoe moet je muziek downloaden van Usenet?

Wil je muziek downloaden van Usenet maar weet je niet precies hoe dat moet? Dan lees je op deze pagina aan welke voorwaarden je computer (of laptop) moet voldoen om te kunnen starten. Muziek downloaden van Usenet kent in ieder geval een aantal voordelen: het downloaden gaat vaak supersnel, het aanbod aan muziek is enorm groot en de software om te downloaden kun je gratis vinden op internet.

Helaas heb je om muziek te downloaden van Usenet wel een betaald abonnement op een nieuwsgroep nodig: zonder zo’n abonnement ben je namelijk aangewezen op de nieuwsgroepen van je internet provider. Het aanbod aan muziek downloads op dat soort nieuwsgroepen is vaak beperkt. Een betaald abonnement op een nieuwsgroepenprovider betekent in ieder geval een ding: muziek downloaden van nieuwsgroepen is niet gratis.

Software om muziek te downloaden van Usenet

Om muziek te downloaden van nieuwsgroepen heb je geschikte software nodig. Er zijn op internet een groot aantal programma’s te vinden die je kunt gebruiken om te kunnen starten met downloaden. Welk programma je kiest is aan jou, op de redactie van gratismuziekdownload.nl gebruiken we in ieder geval graag de SABnzbD software om muziek te downloaden met nzb bestanden. Ook Xnews gebruiken we hier vaak; dit programma is vooral handig om nieuwsgroepen te doorzoeken op muziekbestanden.

Hieronder een lijstje met software die je kunt gebruiken om muziek te downloaden van Usenet:

  • Xnews (handig om te zien welke muziek er in een bepaalde nieuwsgroep te downloaden is).
  • SABnzbD (het beste programma om muziek te downloaden via NZB bestanden)
  • Newsleecher (erg handige software om muziek te downloaden, na proefperiode moet je een licentie kopen).

Hieronder een screenshot van de interface van SABnzbD. Laat je niet afschrikken door de eenvoudige interface: met SABnzbD download je snel en makkelijk muziek via Usenet. Daarnaast is SABnzbD het beste gratis programma voor muziek downloads van Usenet volgens een grote groep gebruikers.

Muziek downloaden van Usenet met SABnzbD

Muziek downloaden van Usenet met SABnzbD

Een geschikte nieuwsgroepen provider

Om te kunnen downloaden van Usenet moet je de beschikking hebben over een provider die nieuwsgroepen aanbiedt. De meeste Nederlandse internetproviders bieden een gratis nieuwsgroep aan, maar deze hebben een lage retentie op binaire nieuwsgroepen waardoor ze niet geschikt om muziek te downloaden.

Om echt goed te kunnen downloaden van usenet heb je een betaald abonnement nodig. Via Google vind je een groot aantal providers in Nederland (maar ook daarbuiten) die goede toegang tot Usenet bieden. Op een aspect moet je vooral letten: hoeveel retentie biedt de provider waarbij je een abonnement wil afsluiten. Ga voor de provider die de meeste retentie biedt in dagen. In Nederland moet je voor een paar euro per maand een provider kunnen vinden die tot 1000 dagen retentie biedt op binaire nieuwsgroepen waar je muziek kunt downloaden.

NZB bestanden vinden

Muziek downloaden met NZB bestanden: snel en gemakkelijk.

Muziek downloaden met NZB bestanden: snel en gemakkelijk.

Je kunt rechtstreeks muziek downloaden uit binaire nieuwsgroepen via software als Xnews. Handiger is het echter om muziek te downloaden via NZB bestanden. Een NZB bestand bevat informatie waarmee je downloadprogramma gelijk kan beginnen met het downloaden van je muziek. Je hoeft daardoor niet zelf handmatig nieuwsgroepen te doorzoeken op zoek naar de muziek je wil downloaden.

NZB bestanden voor muziek vind je het handigst via Google of via NZB-indexatie-websites. In Google volstaat een zoekopdracht waarin je de titel van een album, liedje of artiest combineert met het zoekwoord NZB. Met zo’n zoekopdracht kom je in de regel vrij snel terecht op een NZB-website waar je het bestand kunt downloaden. Open dit bestand met behulp van SABnzbD of Newsleecher om de muziek te downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.