Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloads gratis bewerken met Audacity

Audacity logo

Audacity

Muziek downloaden is een ding, muziek downloads op een leuke manier beluisteren is een tweede. Wil je bijvoorbeeld een lange mix maken van MP3 bestanden, wil je geluidseffecten toevoegen of wil je muziekfragmenten inkorten? Dan is dat een klusje wat nog niet zo gemakkelijk is met deĀ  standaard tools van Microsoft Windows, Apple OSX.

Gelukkig is er voor iedereen die muziek downloads wil bewerken Audacity. Een gratis programma waarmee je snel muziekbestanden kan importeren, bewerken en weer exporteren. Zo maak je snel een goeie mix voor een leuke avond maar kun je ook MP3 bestanden inkorten of verkleinen. Verder kun je effecten toevoegen aan muziekbestanden en is het mogelijk om muziek of geluidsfragmenten in- of juist uit te faden. Tot slot biedt Audacity uitgebreide mogelijkheden tot het opnemen en opslaan van muziek.

Audacity ondersteunt alle bekende bestandsformaten voor muziek. Uiteraard worden veelgebruike bestandsformaten voor het downloaden van muziek, denk aan MP3, MP4 of WAV, ondersteunt. Maar ook bestandsformaten voor professionele muzikanten kunnen zonder problemen geopend en bewerkt worden. Denk hierbij aan OGG of AIFF. Audacity is hiermee een programma dat zowel voor thuisgebruik als voor semiprofessioneel gebruikt ingezet kan worden.

De interface van Audacity ziet er nogal spartaans uit.

De interface van Audacity ziet er nogal spartaans uit.

Audacity kent eigenlijk maar een groot nadeel. En dat is de interface van de tool. Die ziet er namelijk zeer spartaans en weinig gebruikersvriendelijk uit. Tegelijkertijd gebruik ik Audacity al een groot aantal jaar en inmiddels ben ik eraan gewend. En dan is een interface die bij een nieuwe versie niet compleet veranderd eigenlijk best handig.

Wil je Audacity zelf proberen? Dan vind je op deze pagina de downloadlink naar de Windows 10 en Mac OSX versies van de tool. Op dezelfde pagina vind je ook de broncode van het programma zodat je de tool kunt installeren op een computer of laptop met Linux. Verder wordt de download compleet aangeboden met een groot aantal geluidseffecten en worden standaard een groot aantal talen meegeleverd (waaronder het Nederlands).

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.