Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify: muziek luisteren met songtekst op je scherm

Songteksten bij Spotify

Songteksten bij Spotify

Als trouwe gebruiker van Spotify ontdekte ik vandaag een plugin waarmee je op computers en laptops muziek kunt luisteren met Spotify en tegelijkertijd de songtekst op je scherm kunt meelezen. Vind jij het ook leuk om mee te lezen met de songteksten van je favoriete liedjes of ben je van plan om een karaoke avond te organiseren met muziek van Spotify? Dan is deze plugin een must-have.

De plugin voor het weergeven van songteksten tijdens het streamen van muziek heet Tunewiki. De songteksten die gebruikt worden zijn dan ook afkomstig van de gelijknamige songteksten website. Om gebruik te kunnen maken van Tunewiki moet je de Spotify software op je computer installeren. De Tunewiki plugin werkt niet in combinatie met de online versie van Spotify.

Ook voor mobiel

Ook op mobiele apparaten op basis van Android of iOS kun je de Tunewiki plugin installeren. Zo kun je dus ook op je smartphone meelezen met de songtekst van je favoriete Spotify tracks. Zowel voor de computer als voor mobiele apparaten kun je de Tunewiki plugin gratis downloaden via de Spotify applicatie.

Hoe werkt het?

Om muziek te streamen met een songtekst via de Tunewiki plugin volstaan twee simpele handelingen. Ten eerste moet je natuurlijk eerst kiezen voor welke track je graag de songtekst wil horen. Start deze track op via de Spotify software.

Is de track eenmaal begonnen met spelen dan kun je nu door op het icoon van Tunewikie te klikken het scherm openen waarop de songtekst te lezen is. Dit icoon vind je in de Spotify interface in de zijbalk onder ‘menu’. Na het aanklikken zie je in het grote scherm de songtekst van de track meelopen. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Songteksten streamen met Spotify via Tunewiki.

Songteksten streamen met Spotify via Tunewiki.

De Tunewiki plugin werkt tenslotte alleen in combinatie met een premium abonnement bij het muziek streaming bedrijf. Daarnaast is het goed om te weten dat muziek downloads via Spotify op mobiele apparaten op het moment dat ze offline beluisterd worden niet van songteksten voorzien kunnen worden. Je moet online zijn zodat Tunewiki de songtekst kan opzoeken in haar database.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.