Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify problemen met Android oplossen

Spotify is verreweg de meest populaire software voor het luisteren en downloaden van muziek op smartphones. Spotify is beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen waaronder Android. In deze handleiding worden een aantal tips beschreven voor het oplossen van problemen met Spotify op Android.

Hulp bij het oplossen van Spotify problemen op Android?

Hulp bij het oplossen van Spotify problemen op Android?

De tips en trucs voor problemen met Spotify op Android kun je vooral uitproberen als je een van de volgende foutmeldingen of problemen tegenkomt. Het gebruik van de tips op deze pagina voor problemen met Spotify zijn uiteraard voor eigen risico.

  • Zwart scherm tijdens het opstarten van de Spotify app
  • Muziek downloaden lukt niet als je een sd-kaart gebruikt
  • Liedjes die overslaan tijdens het luisteren
  • Playlists of tracks die opeens niet beschikbaar zijn
  • Willekeurige vastlopers van de Spotify applicatie op je smartphone

De stap die voor de meeste mensen werkt die dit soort problemen tegenkomen met Spotify is het volledig verwijderen van de app en alle gegevens in het cache-geheugen op je smartphone. Gebruik daarvoor het volgende stappenplan.

Spotify verwijderen (inclusief cache)

Om Spotify inclusief de cache in zijn geheel te verwijderen heb je een app nodig die het bestandsbeheer op je smartphone kan beheren. Zelf gebruiken we ES File manager voor dat doel. Je kunt die app gratis downloaden via de play-store.

Heb je de bestandsbeheer-app geïnstalleerd ga dan naar instellingen van je smartphone. Kies voor ‘Apps’ en zoek de Spotify app in de lijst. Klik op de Spotify app en kies voor ‘uninstall’. De Spotify app zal nu van je smartphone verwijderd worden. Het verwijderen van Spotify is de eerste stap in het oplossen van problemen met het downloaden van muziek met Spotify.

Cache verwijderen

Start nu de app voor het beheren van bestanden. Doorzoek de bestanden op je smartphone (check ook de SD-kaart) en kijk of de volgende vier mappen nog aanwezig zijn. Is dat het geval verwijder ze dan (inclusief de inhoud). Om met ES File Manager mappen te verwijderen moet je ze lang ingedrukt houden, kies dan voor de optie ‘Delete’ of ‘Verwijderen’.

 • /ext_sd/Android/data/com.spotify.music
 • /emulated/0/Android/data/com.spotify.music
 • /data/media/0/Android/data/com.spotify.music
 • /sdcard1/Android/data/com.spotify.music

NB. In sommige gevallen waarin de folders die hierboven genoemd worden op je SD-kaart staan lukt het niet om ze te verwijderen. Verwijder in dat geval de SD-kaart uit je smartphone, maak een backup van alle gegevens die je wil bewaren en formatteer de SD-kaart.

Zijn deze mappen weg dan is Spotify in zijn geheel verwijderd van je smartphone. Start nu je smartphone (of tablet) opnieuw op en download uit de Play-Store de Spotify app en installeer hem opnieuw. Ook kun je Spotify downloaden via de website van het bedrijf in streaming muziek.

Als het goed is werkt Spotify weer naar behoren. Vreemde vastlopers behoren tot het verleden en het is weer mogelijk om muziek te downloaden met Spotify. Helaas is het opnieuw installeren van Spotify niet in alle gevallen een goede oplossing. Daarom volgt volgende een nieuw deel in deze serie over het oplossen van Spotify problemen op smartphones.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.