Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Gratis muziek downloaden op iPad of Android tablet

De iPad en vele soorten Android tablets vliegen de winkels uit. Hoe zit het met de beschikbaarheid van p2p-software waarmee je gratis muziek kunt downloaden op je iPad of Android tablet? Hier lees je de bevindingen die gratismuziekdownload.nl deed tijdens een onderzoek naar de mogelijkheden voor het downloaden van muziek naar je tablet via p2p software. Gratis muziek downloaden via je iPad of tablet is uiteraard niet waarvoor het apparaat bedoeld is: het installeren van software op je iPad of Android doe je dan ook altijd op eigen risico.

Gratis muziek via p2p op je iPad

Een van de meest populaire p2p netwerken is natuurlijk het bittorrent netwerk. Zowel voor iPad als andere tablets zijn er programma’s beschikbaar die je muziek laten downloaden met een torrent bestand. Helaas draait de software niet op je tablet zelf maar op je desktop computer of laptop. Via een browser plugin kun je de cliënt die draait op je computer besturen, zo kun je via de iPad torrent bestanden downloaden en deze via je tablet naar de cliënt uploaden. Geen directe gratis download naar je iPad of Android tablet dus, maar een download naar je computer die je bestuurt met je iPad. Een van die programma’s vind je op deze link. Nadeel van die download cliënt is dat je een jailbreaked iPhone of iPad nodig hebt.

p2p-torrent-ipad-android

uTorrent

Een ander torrent downloadprogramma voor de iPad vind je hier. Ook dit downloadprogramma werkt met behulp van de browser. Via de uTorrent webinterface is het mogelijk de uTorrent installatie op je computer of laptop te besturen. Je kunt torrent bestanden via je iPad uploaden en de status zien van de downloads. De handleiding van dit p2p programma is aardig ingewikkeld en lijkt ongeschikt voor mensen die niet zo goed weten waar ze aan beginnen.

Heb je verstand van uTorrent en ben je niet vies van een experiment met je iPad dan zou deze plugin best wel eens erg handig kunnen zijn. Toch lijkt het lastig om via je iPad gratis muziek te downloaden via p2p netwerken. De twee programma die gevonden zijn fungeren beide als een grafische schil voor een downloadprogramma dat gewoon op je computer werkt.

Gratis muziek via p2p op je Android tablet

droidg-p2p-android-tablet-software

DroidG

Voor Android tablets bestaan meer mogelijkheden tot het gratis downloaden van muziek. Zo is de DroidGapplicatie te vinden in de Market. Met dit p2p downloadprogramma is het mogelijk om via het Gnutella netwerk rechtstreeks muziek te downloaden naar je tablet of Android smartphone. Volgens de makers werkt het programma erg simpel: na installatie hoef je alleen maar verbinding te krijgen met het p2p netwerk van Gnutella. Nadat je verbinding hebt kun je zoeken naar muziek en deze ook gelijk downloaden.

Groot voordeel van de DroidG applicatie is dat het programma gelijk begint met het afspelen van de muziek. Je hoeft dus niet te wachten tot de download helemaal compleet is. Daarnaast werkt de interface erg soepel en ook is het aanbod van muziek erg groot. Natuurlijk is het gratis downloaden van muziek illegaal, download daarom alleen muziek waarvan je ook een legale versie in huis hebt.

Wil je zelf eens experimenten met de p2p applicatie DroidG voor je tablet dan kun je het programma via deze link gelijk installeren. Als je positieve of negatieve ervaringen met dit programma hebt hoor ik het graag.

Conclusie

Tot slot nog een opmerking. De p2p applicaties voor iPad en Android tablets zijn op een hand te tellen. Logisch, een tablet is niet gemaakt om mee te downloaden. Juist het afspelen van muziek, dat is waar je je tablet voor gebruikt. Toch werkt de DroidG applicatie voor Android erg lekker. Beide iPad p2p programma’s werkten een stuk minder.