Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloaden op je iPad of iPhone

Wie zou er nu niet gratis muziek willen downloaden op zijn iPad of iPhone? Steeds meer mensen hebben zo’n apparaat om thuis op de bank of onderweg in de bus of in de trein filmpjes te kijken, muziek te luisteren en lekker mobiel te internetten. Maar muziek downloaden met je tablet of iPhone, dat kan toch helemaal niet?

gratis muziek downloaden iphone ipoad

Interface

Toch bestaat er een manier om op je iPhone of iPad gratis muziek te downloaden. In de Apple store vind je namelijk de Free Music Downloader Pro applicatie. Met die applicatie is het mogelijk om gratis muziek te downloaden op internet via de browser van je iPad of iPhone. Natuurlijk werkt deze applicatie om gratis muziek te downloaden ook met andere apparaten die over het iOS besturingssysteem werken, denk bijvoorbeeld aan je iPod touch.

Muziek downloaden via App

Om de Free Music Downloader pro software te installeren op je iDevice zul je hem natuurlijk eerst moeten vinden in de App store. Open hiervoor de store op je Apple Device en zoek door middel van het zoekveld bovenin het scherm naar de software. Typ ‘Free Music Downloader‘ in en je zult de applicatie voor gratis muziek downloads bovenaan terugvinden. Installeer de software en accepteer de voorwaarden, anders zal de app natuurlijk niet werken.

Nadat de installatie succesvol is geweest vind je de Free Music Downloader in het menu van je iPhone of iPad. Om de app daadwerkelijk te gaan gebruiken om gratis muziek te downloaden zul je eerst Safari op moeten starten. Dit is de browser-software voor je iPhone of Ipad. Pas nadat je deze software hebt opgestart ben je klaar om muziek te downloaden via deze app special voor iPad en iPhone.

Surf als eerste naar Google en ga daar op zoek naar gratis muziek bestanden in mp3 formaat. Als je de muziek die je wilt downloaden hebt gevonden is een druk op de download knop naast het mp3 bestand genoeg om de muziek naar je iPhone of iPad te downloaden.

Elk muziek bestand zal in de browser, als het tenminste herkend wordt door de Free Music Downloader software, automatisch van een download knop voorzien worden. De Free Music Downloader software werkt het beste voor het downloaden van muziekbestanden in het mp3 formaat.

Alternatieven voor deze app

Natuurlijk kun je deze app voor gratis muziek ook gebruiken met andere muzieksites die mp3 bestanden aanbieden. Zo zal de FMD software werken op sites als last.fm, Grooveshark en Hulkshare. Elk muziek bestand dat je op die sites terugvindt zal je gratis kunnen downloaden met deze software.

Nadelen aan deze software om muziek te downloaden naar je iPad of iPhone zijn er natuurlijk ook. Ten eerste is de software niet erg stabiel. Regelmatig zal deze blijven hangen of niet reageren. Daarnaast is de hoeveelheid muziek die je kunt downloaden in potentie enorm. In de praktijk zal het echter tegenvallen omdat je eerst de muziek die je wilt downloaden eerst als mp3 bestand zult moeten vinden. Tenslotte is de manier waarop de software werkt niet ideaal. Een downloadlink in je browser aanklikken is best wel veel werk voor het downloaden van muziek als je in je iTunes ook enorm veel muziek kunt downloaden.

Kortom: deze software om muziek te downloaden op je iPad of iPhone werkt wel. Of je naar tevredenheid muziek zult downloaden is de volgende vraag, misschien moet je het gewoon eens proberen om te zien of je met Free Music Downloader software uit de voeten kunt.