Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek luisteren op je iPhone, iPad of iPhone

muziek op iPhone

muziek op iPhone

Muziek luisteren op je iPhone of iPod, dat lijkt lastig maar dat is het niet. Op deze pagina lees en je leer je meer over de manieren om muziek te luisteren op je iPhone of iPad.

Muziek downloaden met iTunes

In de eerste plaats kun je natuurlijk betaalde muziek op je iPhone zetten door via iTunes muziek te kopen en deze via dat download programma te synchroniseren met je iPhone of iPod.

Doordat Apple graag ziet dat je betaald voor muziek is het heel makkelijk om via iTunes muziek te downloaden en deze op je smartphone te plaatsen. Het iTunes programma is erg gebruikersvriendelijk en nadat je je creditcard informatie hebt opgegeven is de muziek  snel gedownload.

Daarnaast biedt de bibliotheek van iTunes enorm veel nummers in hoge kwaliteit. Nadeel is uiteraard de relatief hoge prijs van muziek via iTunes vergeleken met gratis manieren om muziek op je iPhone te plaatsen.

Muziek streamen op je iPhone

De iPhone is, net zoals Android smartphones overigens, een perfect apparaat voor het streamen van muziek. Op je iPhone en iPad heb je een aantal mogelijkheden om muziek te streamen. Voor alle aanbieders van streaming muziek geldt dat je rond de 10 euro per maand moet betalen voor een abonnement.

Apple Music icoon op je iPhone of iPad

Apple Music icoon op je iPhone of iPad

Apple heeft voor de iPhone en iPad een eigen streaming muziekdienst opgericht. Deze dienst heet Apple Music. Met Apple Music kun je drie maanden gratis muziek streamen. Daarna moet je 10 euro per maand betalen voor onbeperkte muziek streaming.

Naast Apple Music zijn er andere aanbieders voor de iPhone en iPad genoeg. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement afsluiten bij Spotify of Deezer. Spotify kent als enige aanbieder een gratis abonnement om muziek te streamen. Met deze gratis versie kun je alleen playlists beluisteren die Spotify voor jou samenstelt.

Ook muziek downloaden

Gratis muziek downloaden van SoundCloud op iOS

Muziek downloaden mogelijk.

Bij alle aanbieders van streaming muziek abonnementen is het mogelijk om muziek te downloaden. Je kunt deze downloads niet afspelen op andere apparaten, alleen op de iPhone of iPad waar je de muziek op download kan deze later beluisterd worden.

Verder bieden alle aanbieders van streaming abonnementen extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan afspeellijsten bij bepaalde gelegenheden zoals feestjes of loopwedstrijden. Maar ook kun je muziek aanbevelingen ontvangen of meer informatie over jouw favorieten artiesten verkrijgen.

Gratis muziek op iPhone en iPad

Gratis muziek op je iPhone of iPad is iets minder eenvoudig. Omdat Apple met een eigen bestandssysteem werkt kun je niet via de Windows verkenner naar je iPhone of iPod surfen om je mp3 bestanden neer te zetten die je hebt gedownload.

Alleen met iTunes

In plaats daarvan moet je, net zoals bij betaalde mp3’s op je iPhone, het iTunes programma gebruiken. Nu is Apple zo slim geweest om de iTunes software zo in te stellen dat het lastig lijkt om gratis mp3 bestanden naar je mobiel te verplaatsen. Gelukkig valt het wel mee met die moeilijkheid.

Hoe moet het?

Zodra je je iPhone of iPod hebt ingeplugd aan je computer start als het goed is iTunes automatisch op. Open in de Windows verkenner de map met daarin de mp3 muziek bestanden die je wilt beluisteren op je iPhone. Selecteer met de muis alle bestanden die je wilt kopieren naar je iPod (of gebruik CTRL+A). Sleep vervolgens de bestanden naar het iTunes programma.

In de linkerbalk van iTunes zie je als het goed is je net ingeplugde iPhone of iPod staan. Laat de geselecteerde bestanden los terwijl je met je muis boven de naam van je iPod in het iTunes programma staat. Als je de mp3 bestanden loslaat zul je zien dat iTunes alle muziek die je hebt geselecteerd naar je iPod overzet.

Tenslotte: muziek luisteren op je iPhone of iPad

Heb je zelf tips en trucs over het gebruik van je iPhone of iPod om gratis muziek te downloaden en te luisteren dan hoor ik dat graag. Ook als je problemen ondervindt met deze werkwijze hoor ik dat trouwens graag. Mocht je liever geen iTunes gebruiken om muziek naar je iPhone of iPad over te zetten dan kun je natuurlijk ook lezen hoe je muziek overzet naar je iPod zonder iTunes. Daar lees je hoe je met de Mediamonkey software snel een eenvoudig muziek op je apple muziekspeler zet.