Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

MP3 op je mobiele telefoon

muziek-mp3-afspelen-mobiele-telefoon

mp3 op je mobiel

Je mobiele telefoon gebruik je tegenwoordig ook om mp3 muziek te luisteren. De meeste toestellen bieden tegenwoordig een mp3 afspeel software waarmee je gratis gedownloade muziek kunt afspelen. De geavanceerdere mobiele tefeloon die draait op Android op iPhone software biedt meer mogelijkheden tot het afspelen van mp3 muziek bestanden.

In deze handleiding lees je alles over hoe je op je telefoon mp3 muziek kunt uploaden en afspelen. Omdat elke mobiele telefoon anders werkt is deze handleiding algemeen gehouden. Heb je zelf gedetailleerde informatie over de manier waarop met jouw mobiele telefoon muziek afgespeeld kan worden dan hoor ik dat graag in de reacties.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de muziek bestanden die je wilt luisteren op je mobiele telefoon tot je beschikking hebt. Hiervoor kun je gratis muziek downloaden via een van de handleidingen op deze site. Zo kun je muziek downloaden via Bittorrent of Spotnet.

Muziek overzetten naar je smartphone of mobiel

Zodra je de mp3 bestanden op je computer hebt staan is het zaak je mobiele toestel met je computer te verbinden. Dit kan grofweg op twee manieren. Allereerst kun je je mobiele telefoon via een datakabel verbinden met je de computer. Deze datakabel zit in de meeste gevallen bij je mobiele telefoon als je hem koopt. In combinatie met een software pakket van de fabrikant van je GSM kun je nu muziek uploaden naar je telefoon.

Heb je een Nokia telefoon dan heb je de OVI suite nodig van Nokia om muziek naar je mobiele telefoon te verplaatsen. Bij Sony Ericsson heet de software die je nodig hebt om muziek uit te wisselen tussen je computer en je mobiel Active Sync. Voor Samsung telefoons moet je muziek overzetten via KIES. In de meeste gevallen zit de benodigde software om muziek naar je telefoon te verplaatsen ook in het doosje waarin je GSM geleverd werd.

Bluetooth

Naast een verbinding door middel van een datakabel kunnen veel mobiele telefoons ook communiceren met een computer door middel van een Bluetooth verbinding. Bluetooth stelt je net zoals de eerder genoemde datakabel manier in staat om met behulp van een software pakket muziek die je download naar je mobiele telefoon te verplaatsen. Bluetooth is draadloos, je hebt dus geen kabel nodig. Wel moet je op je computer en op je mobiele telefoon de bluetooth verbinding activeren.

Is je telefoon verbonden met je computer door middel van een datakabel of door een Bluetooth verbinding en is de software geïnstalleerd? Dan is het nu zaak om de bestanden naar je telefoon te verplaatsen. Dit doe je in de meeste gevallen door via de software naar een map op je mobiele telefoon te navigeren waarna je in een nieuw venster naar de map op je computer navigeert waar je de mp3 bestanden terugvindt. Selecteer de mp3 bestanden en sleep ze naar de map op je mobiele telefoon. De software zal er nu automatisch voor zorgen dat de muziek naar je mobiel overgezet wordt waarna je de mp3 muziek kunt afspelen op je mobiele telefoon.

Waar sla je je muziek op?

Belangrijk punt tijdens het verplaatsen van muziek naar je mobiele telefoon is dat je in de gaten houdt welke map je op je GSM gebruikt om de muziek op te slaan. Vaak gebruiken mobiele telefoons ingewikkelde mappenstructuren waardoor je de muziek niet zo snel terugvindt.

Zelf probeer ik de muziek altijd op een aparte map op mijn GSM op te slaan. Deze map plaats ik zo laag mogelijk in de structuur die mijn mobiele telefoon gebruikt. Daarnaast probeer ik altijd om mp3 bestanden zo klein mogelijk te maken. Grote bestanden nemen veel ruimte in terwijl de hogere bitrate in de meeste gevallen niet hoorbaar is.

Uiteindelijk is het slim om binnen de map die je gebruikt om de mp3 bestanden op te slaan sub mappen aan te maken per artiest of per album. Hierdoor kun je snel bepaalde muziek wissen en nieuwe muziek toevoegen aan je mobiele telefoon.