Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek downloads op je iPad of iPhone met iTunes

iTunes gratis muziek downloaden

iTunes

Als je veel muziek downloads op je computer, laptop of Apple Mac hebt staan en je wil deze graag beluisteren op je iPad of iPhone dan kun je wel eens tegen problemen aanlopen. Zo is het gebruik van iTunes om gratis muziek downloads of als mp3 geripte muziek-cd’s naar je iPhone of iPad te verplaatsen best wel lastig. Wil je weten hoe je (gratis) muziek downloads verplaatst naar je smartphone? Lees dan onze nieuwe handleiding waarin je leert hoe je mp3 bestanden kunt overzetten naar je iPhone of iPad.

Wil je mp3 muziek downloaden en overzetten naar je iPad of iPhone?

Wil je mp3 muziek downloaden en overzetten naar je iPad of iPhone?

In deze handleiding gaan we ervan uit dat je de beschikking hebt over de iTunes software op je computer, laptop of Apple Mac. Heb je geen iTunes, dan kun je software downloaden via deze pagina. Ook lees je daar meer over de mogelijkheden van iTunes. Verder behandelt deze handleiding alleen het overzetten van mp3 bestanden die je hebt gedownload van internet of hebt geript van een muziek-cd. Wil je muziek kopen via iTunes om deze af te spelen op je iPhone of iPad? Dan is de handleiding niet geschikt voor jou.

 iPad of iPhone verbinden met computer

De eerste stap in het overzetten van mp3 bestanden naar je iPad is natuurlijk het verbinden van het apparaat met je computer. Dit doe je met de kabel die standaard bij elke iPhone of iPad geleverd wordt. Steek de kabel in je iPad of iPhone en doe het andere uiteinde in een vrije USB poort op  je computer. In de meeste gevallen zal je computer het apparaat herkennen en automatisch de iTunes software opstarten. Is dit de eerste keer dat je je iPad of iPhone verbindt met je computer? Dan duur het opstarten van de software wat langer omdat eerst de goede instellingen moet worden gekozen, dit gaat volledig automatisch.

Is iTunes correct ingesteld en is de verbinding de je iPad of iPhone goed? Dan kun je nu beginnen met het overzetten van muziek downloads of mp3 cd-rips. Ga allereerst naar de bibliotheek in iTunes. Deze is bereikbaar via het blauwe icoon rechts bovenin het iTunes scherm. Dan kies je links bovenin het scherm, bij de knoppen met de twee pijltjes, voor ‘muziek’. Staat er nog geen muziek op je iPad of iPhone dan is dit scherm helemaal leeg.

Muziek downloads overzetten

Het overzetten van muziek downloads is nu een fluitje van een cent. Open de Windows verkenner en navigeer naar de map waarin je jouw muziek downloads opslaat. Selecteer de mp3 bestanden die je wil overzetten en sleep ze naar je de muziek-bibliotheek in iTunes. Naast losse bestanden kun je natuurlijk ook hele mappen overzetten. In de schermafbeelding hieronder zie je hoe je scherm in iTunes veranderd als je een hele map met muziek-bestanden overzet:

Een map met mp3 bestanden overzetten naar je iPad.

Een map met mp3 bestanden overzetten naar je iPad.

Heb je de muziek die je wil overzetten gesleept naar je iPad? Dan moet je even geduld hebben. iTunes gaat nu namelijk via de usb kabel deze muziek synchroniseren met de muziek-bibliotheek op je iPad of iPhone. Afhankelijk van je computer of laptop en de hoeveelheid mp3 bestanden die je wil overzetten duurt dit synchroniseren enkele seconden tot een paar minuten. Een volledig album in mp3 formaat overzetten duurde op onze test-computer ongeveer 15 seconden. Uiteraard kun je dit proces van het slepen van muziekbestanden naar iTunes zo vaak herhalen als wil. Hou wel rekening met de hoeveelheid geheugen van je iPad of iPhone.

Tenslotte

Mensen die veel gratis muziek downloaden en deze willen overzetten naar een iPad of iPhone kunnen met deze handleiding snel en gemakkelijk aan de slag. Het overzetten van muziek downloads via iTunes naar je iPad of iPhone is met iTunes goed te doen. Wil je muziek overzetten naar je Apple smartphone of tablet zonder iTunes? Lees dan deze handleiding. Succes met muziek downloaden en overzetten!