Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek streamen en luisteren op je Apple Watch

Je kunt met de Apple Watch makkelijk muziek luisteren tijdens het sporten.

Apple Watch.

Wil je muziek streamen op je Apple Watch? Dan is dat heel goed mogelijk. Je hebt wel een Apple Watch 2 nodig om muziek te kunnen streamen. In deze handleiding leer ik je wat je nodig hebt om muziek te kunnen luisteren op je Apple Watch.

De voordelen van streaming muziek op je Apple Watch zijn legio. Muziek muziek streamen via je smart-watch tijdens het hardlopen of fietsen bijvoorbeeld. Maar ook als je een wandeling maakt hoef je geen zware smartphone mee te sjouwen maar volstaat je horloge voor het streamen van je favoriete muziek.

#1 Bluetooth koptelefoon of oordopjes

Om muziek te kunnen streamen moet je smartwatch allereerst verbonden zijn met een koptelefoon of oordopjes die werken via Bluetooth. De Apple Watch biedt geen mogelijkheden tot het afspelen via muziek via de ingebouwde speakers van de Apple Watch.

Een Bluetooth koptelefoon.

Je hebt een Bluetooth koptelefoon nodig om muziek te streamen met je Apple Watch.

het koppelen van een koptelefoon of oordopjes is eenvoudig. Zet de koptelefoon in de koppelingsmodus. Vaak moet je hiervoor de aan/uit knop langer ingeduwd houden. Check de handleiding van jouw koptelefoon voor precieze info. Selecteer op je Apple Watch ‘instellingen>Bluetooth’ en wacht tot Watch je koptelefoon heeft gevonden. Voer eventueel de pincode in en je bent klaar.

#2 Afspeellijst maken op je iPhone

Een Apple Watch heeft geen rechtstreekse verbinding met internet. Het is dus niet mogelijk om muziek te streamen van internet. Dat kan alleen als je je Apple Watch via je iPhone verbindt met internet en vervolgens op je iPhone een live-stream start.

Om muziek te kunnen streamen naar je BT koptelefoon moet je dus muziek op je Apple Watch zetten. Dat kan via iTunes maar ook kun je Apple Music tracks luisteren op je Apple Watch. Tot slot is ook mogelijk om muziek te downloaden van het internet en deze vervolgens af te spelen op je smartwatch.

Om muziek te verplaatsen naar je Apple Watch moet je de volgende stappen doorlopen. Maak op je iPhone in de muziek-applicatie een nieuwe afspeellijst. Een afspeellijst maak je via de bibliotheek in de muziek-app. Geef de afspeellijst een naam en verplaats de muziek die je wil horen naar de afspeellijst. Ben je tevreden, klik op ‘gereed’.

#3 Verplaats de afspeellijst naar je Apple Watch

Nu je een afspeellijst hebt gemaakt met de muziek die je wil luisteren op je Apple Watch moet je deze verplaatsen naar je horloge. Open allereerst de Apple Watch-applicatie op je iPhone en selecteer in het tabblad ‘mijn watch’ voor de optie ‘muziek. Selecteer ‘gesynchroniseerde muziek’ en selecteer je net gemaakte afspeellijst om deze te kopieren naar je Watch.

Als het synchroniseren klaar is kun je je horloge gebruiken om muziek te streamen zonder dat je je iPhone mee hoeft te nemen. Selecteer in het menu van je Watch voor de muziek-app. Druk het scherm stevig in en kies voor ‘bron’. Selecteer vervolgens ‘Apple Watch’ als bron en selecteer je afspeellijst. De muziek zal nu beginnen met spelen. Je kunt de Watch nu gewoon gebruiken voor andere doeleinden. De muziek stop je op de zelfde manier.